Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, “Sağlıkta Sahte Diploma Skandalı” Başlıklı Haberle İlgili Açıklama Yaptı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, basında yer alan “Sağlıkta sahte diploma skandalı” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada habere konu olan personelin temizlik görevlisi olarak çalıştığı, diplomasının ise asılsız...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Sağlık Müdürlüğü, basında yer alan “Sağlıkta sahte diploma skandalı” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada habere konu olan personelin temizlik görevlisi olarak çalıştığı, diplomasının ise asılsız olduğunun tespiti üzerine görevine son verildiği belirtildi.
İstanbul Sağlık Müdürlüğü, basında yer alan “Sağlıkta sahte diploma skandalı” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada haberde bahsi geçen G. P. isimli personelin taşeron firma üzerinden temizlik görevlisi olarak çalıştığı fakat diplomasının sahte olduğunun anlaşılması üzerine işine son verildiği belirtildi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ Haberde bahsi geçen personel, taşeron firma üzerinden temizlik görevlisi olarak kurumumuzda bir süre görev yapmış ancak beyan ettiği diplomanın asılsız olduğunun tespiti üzerine kurumumuzdaki görevine aynı gün son verilmiştir. Bununla birlikte söz konusu kişi haberde anıldığı gibi UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) çalışanı olmayıp, sadece UMKE gönüllüsüdür. Kurulduğu yıldan bu yana gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok başarıya imza atmış olan İstanbul UMKE ekibimiz düzenlemiş olduğu temel eğitimlerde sağlık personeli ve sivil vatandaşa yönelik farklı iki tür eğitim modeli uygulamaktadır. Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu eğitimler sonrası eğitim alan kişiler yalnızca diplomalı profesyonel meslekleri neyi gerektiriyorsa o alanda hizmet sunabilirler. “UMKE gönüllüsü” olarak anılan bu kişiler sağlık çalışanı olmayıp, aldıkları temel eğitim sonrasında kayıt tutmak, telefonlara bakmak, malzeme düzenlemek vb. İşlerde gönüllü olarak yer alırlar. Medikal kurtarma hizmetleri ise sadece bu konuda profesyonel eğitimlerini de tamamlamış olan ve “UMKE çalışanı” olarak anılan sağlık çalışanları tarafından verilmektedir. Ulusal ve Uluslararası düzeyde başarısını ispatlamış ve fedakarca görev yapan UMKE çalışanlarımızın moral ve motivasyonunun olumsuz etkilenmemesi ve kurumun saygınlığına gölge düşürülmemesi adına gerekli düzeltmeyi kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.