Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Merkezli Paralel Yapı Operasyonu: 6 Gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 2 şüphelinin ise Amerika’da olduğu öğrenildi. Soruşturmada ismi geçen CHP milletvekili Eren Erdem’in ise milletvekili olması sebebiyle isminin...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 2 şüphelinin ise Amerika’da olduğu öğrenildi. Soruşturmada ismi geçen CHP milletvekili Eren Erdem’in ise milletvekili olması sebebiyle isminin dosyadan çıkarıldığı belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında dönemin bir gazetede çalışan 7 gazeteci ve 1 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Haklarında ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütünü üye olmak’, ‘gizliliğin ihlali’ ve terörle mücadele kanununa muhalefet suçlarından hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelileri yakalamaya yönelik çalışma başlatıldı.
Başlatılan çalışma kapsamında harekete geçen İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya’da 8 adrese düzenlenen operasyonlarda Turan A., Mehmet B., Emre E., Değer Ö.,Bayram K. ve polis memuru M.B gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ufuk K. ve Kutlu E’nin ise Amerika’da olduğu öğrenildi.
Öte yandan, soruşturmada ismi geçen CHP milletvekili Eren Erdem’in milletvekili olması sebebiyle isminin dosyadan çıkarıldığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.