Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Merkezli Paralel Yapı Operasyonu: 33 Gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda 33 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgilere göre, 2014 yılında paralel yapı üyelerinin Maltepe’de üs olarak kullandıkları iddia edilen restorandan belge ve suç delilleri...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda 33 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, 2014 yılında paralel yapı üyelerinin Maltepe’de üs olarak kullandıkları iddia edilen restorandan belge ve suç delilleri kaçıracağı ihbarı üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı. Çalışma kapsamında, restoran çevresinde şüpheli bir aracı durdurarak arama yapan polis ekiplerinin, 3 bin 500 kişilik isim listesi, bağış makbuzları ve gayri resmi para transferlerinin not edildiği defter ele geçirmesi üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin yurt dışı bağlantılı olduğu ve yurt dışına yüklü miktarda para kaçırdığı tespit edildi.
Öte yandan, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda ise şüphelilerin 15.5 milyon doları bankalar üzerinden Mısır ve diğer ülkelere aktardıkları belirtilirken, Bank Asya’da açılan 6 ayrı hesapta burs ve himmet adına toplanan yaklaşık 8 milyon 700 bin liranın aklandığı öğrenildi.
Ayrıca paralel yapı ile bazı şirketler arasında 60 milyon liralık şüpheli para transferi gerçekleştirildiği ve 2014-2015 Bank Asya’da 4 buçuk milyon liralık usulsüz kredi kullandırıldığı ortaya çıktı.
Yapılan tespitlerin ardından polis ekipleri haklarında gözaltı kararı bulunan 5’i kadın 65 şüpheliyi yakalamak için İstanbul, Konya ve Kırklareli’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 33 şüpheli gözaltına alınırken, 7 şirket ve 1 dernekte ise aramaların devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.