Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Merkezli Hayali İhracat Operasyonu

İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda, 41 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda farklı firmalara ait çok sayıda çok sayıda kaşe ve fatura ele geçirildi. Ekonomi Bakanlığı’ndan rekor ihracat...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda, 41 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda farklı firmalara ait çok sayıda çok sayıda kaşe ve fatura ele geçirildi. Ekonomi Bakanlığı’ndan rekor ihracat yaptıkları gerekçesiyle ödül alan iki deri firmasının da hayali ihracat şebekesinde yer aldığı ortaya çıktı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda hayali ihracat yaparak devleti zarara uğratan şebeke çökertilerek 6’sı devlet memuru 41 şüpheli gözaltına alındı.
DEVLET MEMURLARININ RÜŞVET ALDIĞI İDDİA EDİLİYOR
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanlar arasında devlet memurlarından 3’ünün Gümrük, 3’nün ise Maliye çalışanı olduğu öğrenildi. Şebekeden aldıkları rüşvet karşılığında sahte belgeleri işleme koyduğu iddia edilen devlet memurlarının, elde ettikleri haksız kazançlarla ticari taksi ve lüks villa aldıklarını öne sürüldü.
1550 ADET FARKLI FİRMALARA AİT KAŞE ELE GEÇİRİLDİ
Antalya, Muğla, İzmir ve İstanbul’da Fatih, Esenler, Gaziosmanpaşa’nın da aralarında bulunduğu 22 ilçede ilçede belirlenen adreslerde yapılan aramalarda, bin 550 tane farklı firmaya ait kaşe, 3 ruhsatsız tabanca, 745 mermi, farklı firmalara ait 296 kesilmiş fatura koçanı, 20 firmaya ait boş koçan ele geçirildi.
ÖDÜLLÜ ŞEBEKE
Öte yandan, Ekonomi Bakanlığı’ndan rekor ihracat yaptıkları gerekçesiyle ödül alan iki deri firmasının da hayali ihracat yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Kurulan örgüte üye olmak’, ‘Kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’, ‘Resmi ve özel belgede sahtecilik’ ile ‘’Rüşvet almak ve vermek’ suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.