Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Merkezli Hayali İhracat Operasyonu: 49 Gözaltı

İstanbul merkezli 29 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda aralarında gümrük memurları ve vergi dairesi müdür yardımcısının da bulunduğu 49 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul merkezli 29 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda aralarında gümrük memurları ve vergi dairesi müdür yardımcısının da bulunduğu 49 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2013 yılında hayali ihracat yapan bir şebekeyi belirleyerek takibe aldı. Takibe alınan şebekenin özellikle tekstil ve ayakkabı üzerine kurulu 12 şirket üzerinden sahte fatura düzenledikleri belirlendi. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, şebekenin turistlerin aldığı eşyaları kargo yoluyla ülkelerine göndereceklerini belirttikleri ve gönderdikleri eşyalara fatura keserek devletten ihracat teşviki aldıkları belirlendi.
1 MİLYAR DOLAR VURGUN YAPTILAR
Ayrıca şirketler arası sahte fatura ticareti yapan şebekenin yaklaşık 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Gerekli teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen polis ekipleri İstanbul merkezli 29 ilde operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 92 şüpheliden, şebeke liderleri N.B. ve İ.S.’nin de aralarında bulunduğu 49 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda sahte fatura ve dijital veri ele geçirildi.
DEVLET MEMURLARI DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınan şüphelilerin arasında Karaköy Gümrük Müdürlüğü’nden Ş.Y. ve İ.H. isimli memurlarla birlikte Amasya Vergi Dairesi’nden M.G. isimli bir müdür yardımcısının da olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan memurların şebekeye sahte evrak düzenlediği ve danışmanlık yaptığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, operasyonun devam edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.