Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Isparta’daki FETÖ davası

Isparta'da Görülen Fetö Davasında, Mahkeme 1 Sanığın Tahliyesine 48 Tutukluğu Sanığın Tutukluluk Hallerinin Devamına Karar Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta’daki FETÖ davası
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmanın ardından aralarında Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, üniversite öğretim üyeleri ve iş adamlarının bulunduğu 49’u tutuklu toplam 130 sanık hakkında açılan davanın duruşmasına bugün devam edildi.
Isparta Ağır Caza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklardan Eski Vali Memduh Oğuz. Akşehir Cezaevinde olduğundan SEGBİS adı verilen video konferans sistemiyle katıldı. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının savunmalarını aldı. Tutuklu sanık avukatları, müvekkillerinin mahkemenin uygun göreceği şekilde tahliyesini istedi.
Daha sonra sanıklara söz verildi. Sanıklardan Eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, rektörlük görevi sırasında üniversitenin kaynaklarını, başka bir kuruma aktarmadığının ortaya çıktığını belirtirken; 1.5 milyon TL’lik bir bütçe yönettiğini, toplanacak 30-40 bin TL için 150 kişiye ihtiyaç duymayacağını söyledi. İdari ve akademik personele mobbing uyguladığı iddialarına ilişkin iki kişinin dava açtığını bunu da üniversiteye açtığını belirten İbicioğlu, “Hediye Kaya’ya mobbing uyguladığı için dönemin İdari Mali İşler Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı hakkında soruşturma açtım ve kendisi caza aldı” dedi. Kimsenin ABD’ye giderek FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’le görüştüğünü ispat edemeyeceğini çünkü bunun olmadığını söyleyen İbicioğlu, “9 aydır hapisteyim. Panik atağım var. Kapalı yerde kalamıyorum. Bunun için ev hapsine bile razıyım. Tahliyemi istiyorum. Örgütle bağlantılı olduğum ortaya çıkmadı. Bedri Ayhan’la görüşmedim. Osman Demirhan ismini ilk kez duyuyorum. Türkçe Olimpiyatları için de üniversitede para toplanmadı. Ben kimseye baskı yaparak üniversitedeki işletmecilere baskı yapmadım. Bilim Şenliğini cumhuriyetin 2023 hedefleri doğrultusunda yaptım. Gazino mu açsaydım. Ben bunu Türkiye’ye katkı sağlamak amacıyla yapıyorum. Para toplanmasıyla ilgili bir imzam da yok” dedi.
Kendisinin rektör seçimlerinde farklı gruplarla iletişime geçtiğini bu gruplardan birinin de FETÖ’ye yakın kişilerden oluşan grup olduğunu belirten İbicioğlu, bu ilişkisinin pragmatik sebeplere dayandığını da söyledi. İbicioğlu, görevden daha sonra aldığı yardımcısı Numan Tamer’in, ABD’ye gittiğinden bile haberi olmadığını kaydetti.
Davanın tutuksuz sanığıyken Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklanan Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz da, “Yemin ediyorum hayatımda ne bylock adını duydum ne kullandım. Bu zaten raporda da ortaya çıktı. Bylock kullanmanın suç olduğunu kabul ediyorum. Benim bylock kullandığım resmi olarak kanıtlanırsa dünyanın en şerefsiz insanıyım” dedi.
Sanıklardan Asli İhsan Altınkaynak ve Bedri Ayhan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye talebinde bulunurken, sanıkların tamamı mahkemenin uygun göreceği şekilde tahliyesini istedi. Sanıkların taleplerinin ardından mahkeme heyeti ara kararında sanıklardan Mustafa Enis Büyükküpçü’nün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını, diğer tutuklu 48 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, mahkemeye gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine, adli kontrol şartı uygulanana sanıklar için uygulamanın devamına karar verdi. Mahkeme 9 Ocak 2017 tarihine ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.