Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Isparta’da 9 hakim ve savcı ile 5 polis tutuklandı

Isparta’da darbe girişimi soruşturması kapsamında vali yardımcısı Tacettin Ö. ile 8 rütbeli asker gözaltına alındı; 9 hakim ve savcı ile 5 polis tutuklandı.Darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığı kararıyla açığa alınan Isparta...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta’da darbe girişimi soruşturması kapsamında vali yardımcısı Tacettin Ö. ile 8 rütbeli asker gözaltına alındı; 9 hakim ve savcı ile 5 polis tutuklandı.
Darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığı kararıyla açığa alınan Isparta Vali Yardımcısı Tacettin Ö., Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda görevli 8 rütbeli asker gözaltına alındı. Askerler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yargıdaki operasyon kapsamında açığa alınan 9 hakim ve savcı da gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan hakim ve savcılar anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında tutuklandı.
5 polis tutuklandı
Şarkikaraağaç Emniyet Müdürlüğü’nde görevli başpolis M.E. ile polis memurları B.Y. ve K.A., darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alındı. 3 polis, hakkında yürütülen soruşturmanın ardından gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gelendost İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser M.Ö. ile polis memur H.Ö. de aynı soruşturma kapsamında tutuklandı.
Yurtta arama yapıldı
Öte yanda, Isparta’da bir erkek öğrenci yurdunda arama yapıldı. Yurt müdürünün gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda bilgisayar kasası ve harddiske el kondu, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ve örgütsel döküman ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.