Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşitme engelli kıza tecavüz! Korkunç gerçek hastanede ortaya çıktı...

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, doğuştan işitme engelli olan ve işitme cihazı yardımıyla duyabilen 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi B.Ş.’nin hayatı, okul arkadaşlarıyla gittiği piknikte uğradığı tecavüzle kabusa döndü.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşitme engelli kıza tecavüz! Korkunç gerçek hastanede ortaya çıktı...
Ailesi tarafından götürüldüğü hastanede hamile kaldığı ortaya çıkan ve mahkeme kararıyla kürtaj olan B.Ş.’nin ailesi, olayın ardından kızlarından DNA testi için alınan kan örneklerinin sonucu gelirken, tecavüz ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki lise öğrencisi B.A.’nın test sonuçlarının gelmemesine ve olayla ilgili davanın açılmamasına isyan etti.

Doğuştan yüzde 100 işitme engelli olan B.S., 4 yaşına geldiğinde İzmir’deki bir hastanede ameliyat oldu. İki yıl sonra da sağ kulağının arkasına bir cihaz takılıp, derisinin altına çip yerleştirildi. Ancak, bin 500 lira değerindeki cihaz, 2007 yılında bozuldu ve yerine yenisinin temin edilememesi nedeniyle duyamayan ve okulunda da arkadaşlarından geri kalan B.Ş.’nin dramı yerel ve ulusal basında haber oldu.

Haberin ardından Türkiye’nin çeşitli illerinden yardımseverler o dönemde bir lokantada 700 lira ücretle çalışan 44 yaşındaki bedensel engelli baba İsmail Ş. ve 40 yaşındaki anne Ayşe Ş.’ye ulaşarak maddi yardımda bulundu. Yapılan 3 bin 200 liralık yardımla B.Ş.’ye yeni bir işitme cihazı takıldı. B.Ş., işitme cihazının takılmasıyla birlikte hızla konuşmayı ve okumayı öğrendi.

PİKNİKTE KABUSU YAŞADI

Şu an ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi olan konuşmakta biraz güçlük çekse de derslerinde çok başarılı olan B.Ş.’nin yaşamı geçen Mayıs ayında bir grup kız arkadaşıyla gittiği Dalaman yakınlarındaki ormanlık alandaki piknikte kabusa döndü. Piknikte bir ara okul arkadaşı 14 yaşındaki E.E. ile yalnız kalan B.Ş.’ye yanlarına gelen Köyceğiz Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki B.A., iddiaya göre arkadaşlarının da yardımıyla tecavüz etti. Korkup ailesine yaşadıklarını anlatamayan B.Ş., okula da bir süre gitmedi. Ancak, Ayşe Ş., kızı B.Ş.’nin adet görmediğini farkedince gerçek ortaya çıktı. Ayşe Ş., eşi İsmail Ş. ile kızını götürdüğü Ortaca Devlet Hastanesi’nde kızlarının hamile olduğunu öğrenince şok oldu.

DNA TESTİ BEKLENİYOR

Pedagog eşliğinde Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesine başvurulan B.Ş. mahkeme kararıyla kürtaj oldu. Şikayet üzerine polis, B.Ş.’ye tecavüz ettiği ileri sürülen B.A. ile yanlarındaki arkadaşı E.E.’nin ebeveynlerinin gözetiminde ifadelerini alıp, serbest bıraktı. B.Ş. ve tecavüz ettiği ileri sürülen B.A.’dan DNA testi için kan örnekleri alındı. Kızı B.Ş.’nin DNA testi sonucu gelirken, B.A.’nın test sonuçlarının halen gelmediğini ve adli soruşturma sürecinde bir şey yapılmadığını ileri süren İsmail Ş., duruma isyan etti.

"KIZIM ARTIK SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYOR"

Dalaman’daki evinde kızı B.Ş. ile DHA muhabirine açıklamalarda bulunan İsmail Ş., "Kızım çok iyi konuşamasa da çok zeki. Öğretmen olmak istiyordu. Arkadaşlarının tuzağına düştü. Çocuğumuza değil insanların bu kadar acımasız olmasına şaşıyoruz. Bunu yapanların çocuk da olsa sokakta dolaşmalarına gönlümüz razı olmuyor. Kızım korkudan sokağa çıkmaya, okula gitmeye korkar oldu. Bunu yapan sapıklar her an bir başka çocuğa da zarar verebilirler. Bu olayın peşini bırakmayacağız. DNA sonuçları geldikten sonra kızımı hamile bırakanın B.A. olduğu ortaya çıkacak. Çünkü başka şüpheli yok. Ardından karşı aileye yüklü miktarda tazminat davası açacağız. Çocuğumuzu yeniden hayata döndürmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Devletin de desteğine ihtiyacımız var. Ancak, yaptığımız tüm müracaatlar sonuçsuz kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz,. Kızım bunların hiçbirini hak etmedi. O sadece duymak, konuşmak ve öğretmen olmak istiyordu. Devlet sadece 6 yaşında bir kez cihaz verdi başkada bir şey vermedi" dedi.

Baba İsmail Ş., bugüne kadar sadece kendilerinin Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alındığını belirtip, "Başka da bir gelişme yok halen dava bile açılmış değil" diye konuştu.

"ARTIK ÖĞRETMEN DEĞİL AVUKAT OLMAK İSTİYORUM"

Arkadaş kurbanı olduğunu belirten B.Ş. ise "Arkadaşım E.E., beni bu erkeklerin eline bıraktı. ’Bırakın, yapmayın’ diye ağladım, yalvardım ancak dinletemedim. Gücüm yetmedi. ’Bağıramazsın, konuşamazsın, kimseye anlatamazsın, anlatırsan kötü olur’ dediler. B.A. bana tecavüz etti. Yaşadıklarım nedeniyle günlerdir, uyku uyuyamıyorum. Okula da gitmek istemiyorum. Eğer okumaya devam edersem de artık öğretmen değil avukat olmak istiyorum" diyerek, yaşadıklarını anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.