Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD Operasyonunda 9 Gözaltı

İzmir’de terör örgütü IŞİD’e eleman ve maddi kaynak sağladıkları ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı.EŞ ZAMANLI OPERASYONİzmir Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT’in ortaklaşa yürüttüğü...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD Operasyonunda 9 Gözaltı
İzmir’de terör örgütü IŞİD’e eleman ve maddi kaynak sağladıkları ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı.
EŞ ZAMANLI OPERASYON
İzmir Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT’in ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucu, bazı kişilerin terör örgütü IŞİD ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Kimlikleri belirlenen şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan güvenlik güçleri, şafak vakti operasyona başladı. 200 polisin katılımı ile Konak, Buca, Karabağlar ve Bornova ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda, 9 kişi gözaltın alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde 3 adet av tüfeği, çok miktarda örgütsel içerikli yayın ve dijital malzeme ele geçirildi.
IŞİD’E MİLİTAN TOPLUYORLARDI
Gözaltına alınanlardan bir kısmının Suriye’deki çatışmalara katıldığı belirlendi. Zanlıların, IŞİD’e eleman, maddi kaynak ve lojistik destek sağladıkları, mevcut anayasayı kabul etmeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tağut ilan ettikleri, devletin kurum ve organlarını aşağıladıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları belirtildi. Operasyon ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.