Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş Yerinde Bulduğu Parayı Sahibine Teslim Etti

İşyerinde Bulduğu Parayı Sahibine Teslim Etti..(ahmet Altay/ordu_iha)

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İş Yerinde Bulduğu Parayı Sahibine Teslim Etti
Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir kuru temizlemeci, iş yerinde bulduğu 15 bin TL’yi sahibine teslim etti.
Kuru temizlemeci Harun İşeri’nin iş yerine elbise temizletmek için gelen İsmet Yıldız, bankadan çektiği 15 bin lirayı burada düşürdü. Parayı bulan iş yeri sahibi Harun İşeri, parayı düşüren müşterisinin gelmesini bekledi. Parayı kaybettiğini anlayan İsmet Yıldız, ilçede uğradığı iş yerlerini gezmeye başladı. En sonunca kuru temizlemeciye gelen Yıldız, iş yeri sahibi Harun İşeri’ye 15 bin lira düşürdüğünü, burada olup olmadığını sordu. İşeri, bulduğu 15 bin lirayı Yıldız’a teslim etti.
Bu örnek davranışı nedeniyle işletme sahibine teşekkür eden İsmet Yıldız, “Gün boyu Fatsa’da işlerimi gördüm ve parayı düşürdüğümü fark etmedim. Daha sonra bir yere ödeme yapacaktım ve paranın cebimde olmadığını fark ettim. Hemen gittiğim yerlerini gezdim ve bir türlü bulamadım. En son çare olarak kuru temizlemeci Harun beye söyledim ve o da sağ olsun burada düşürdüğünü söyledi ve parayı bana teslim etti. O parayı bankadan ihtiyaçlarım için kredi çekmiştim ve gerçekten acil ödemelerim vardı. Kendisine örnek esnaf davranışı için teşekkür ederim” dedi.
İş yerinde parayı sonradan bulduğunu belirten kuru temizlemeci Harun İşeri ise yaptığı açıklamada, “İş yerimizde düşen paranın sahibini bulduğum için mutluyuz. İşimiz gereği bu güveni müşterilerimize vermek zorundayız. Benim yerimde kim olsa aynı davranışı gösterirdi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.