Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş adamları FETÖ’den tutuklandı

İzmir’de FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 18 kişiden 6’sı tutuklandı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 23:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 18 kişiden 6’sı tutuklandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen iş adamlarına yönelik art arda operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen iş adamları Abdullah K., Metehan K., Ahmet K., Baha A., Kamil K.’nin de bulunduğu 17 iş adamı ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Y.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Daha sonra şüpheliler Yeşilyurtta bulunan emniyet binasından ’silahlı terör örgütü üyesi oldukları’, ’örgüte finansal destek sağladıkları’ ve ’örgüt adına faaliyette bulundukları’ iddiasıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.
Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen 13 şüpheliden 6’sı, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" ve "örgüte finansal destek sağladıkları" suçundan tutuklanırken, aralarında iş adamı Ahmet K., kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah K.’nin oğlu Metehan K. ve Kamil K.’nin de bulunduğu 7 şüpheli ise, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ayrıca tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilen 5 zanlının sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.