Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş adamını öldüren zanlılar 16 yıl sonra yakalandı

Konya’da 16 yıl önce tabancayla vurularak öldürüldükten sonra yol kenarında cesedi bulunan Ali Ergün’ün katil zanlısı 4 kişi yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Konya’da 16 yıl önce tabancayla vurularak öldürüldükten sonra yol kenarında cesedi bulunan Ali Ergün’ün katil zanlısı 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya’nın Ilgın ilçesinde 16 yıl önce 41 yaşındayken öldürülüp yol kenarına atılan müteahhit Ali Ergün’ün katilleri bulunamamıştı. O dönem faili meçhul olarak kapatılan cinayet dosyası Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından tekrar açıldı. Ali Ergün’ün katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlatan ekipler, 16 yıl önce olayın gerçekleştiği yerin yakınlarında bulunan bir otelin şantiyesinde çalışan işçilerin SSK kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmanın ardından o yıllarda otel inşaatında çalışanlar tespit edildi. 16 yıl önce çalışanlarla görüşen polis ekipleri, cinayetin işlendiği 23 nisan 2001 yılında işçilerden Deniz B., (33) Soner S., (35) Halil V., (40) ve Ramazan S.’nin (37) olayın hemen ardından işi bırakarak eşyalarını bile yanlarına almadan ilçeden ayrıldığını tespit etti. Bunun üzerine cinayet şüphelilerinin bu şahıslar olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, şüpheliler ile ilgili gerekli bilgi ve delili topladı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda şüphelilerden Deniz B. ve Soner S. Zonguldak’ta, Halil V. İstanbul’da, Ramazan S. de Manisa’da yakalanarak Konya’ya getirildi.

Lüks otomobile binen iş adamını zengin sanıp kaçırmışlar

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadesinde şantiyede çalıştıkları esnada, şantiyeye maaşların ödenmesine yakın gelen toplu parayı çalmayı planladıklarını söyledikleri öne sürüldü. Şüphelilerin toplu parayı çalamayınca bulundukları yerden tesadüfen geçen lüks bir otomobilde bulunan Ali Ergün’ün aracına silah zoruyla bindikleri öğrenildi. Şüphelilerin Ali Ergün’ü silah zoruyla Ankara yolunun 32. kilometresine kadar götürdükleri ve iş adamında para istedikleri ileri sürüldü. Şüphelilerin parasının olmadığını söyleyen Ali Ergün’ü yakınlarını aratarak para istemesi konusunda tehdit ettiği öğrenildi. İş adamının yakınlarından da paralarının olmadığı cevabı gelmesi üzerine şüpheliler, tartıştıkları işadamı Ali Ergün’ü iki ayrı tabancayla 6 yerinden vurarak öldürdükleri ortaya çıktı. Şüphelilerin cinayetin ardından iş adamı üzerinde bulunan cep telefonunu ve bir miktar parasını alarak olay yerinden kaçtıkları belirlendi.

“Ezan ile geldik, Sela ile gideriz"

Para karşılığı tetikçilik yaptığı öğrenilen Deniz B.’nin Konya’daki cinayeti ardından Zonguldak’a kaçtığı ve burada da kendisine iş verip parasını ödemediği iddia edilen Ahmet Kavak’ı ve resmi nikahsız yaşadığı Ayşe Akça ile çocukları 6 aylık Tufan ile 4 yaşındaki Süheyda Kavak’ı öldürmekten cezaevinde 14 yıl yattığı öğrenildi. Deniz B.’nin cezaevinde olduğu süre içerisinde tahliye olacağı gün Konya’da işlediği cinayet yüzünden tekrar gözaltına alınarak hapse gireceği korkusuyla yaşadığını söylediği öne sürüldü. Ayrıca şüpheli Deniz B.’nin gözaltına alındığı esnada polis ekiplerine hangi suçtan almaya geldiklerini sorduğu öğrenilirken, sela okunması üzerine ise “Ezan ile geldik, Sela ile gideriz" dediği ileri sürüldü.

Şüpheliler, Deniz B., Soner S., Halil V. ve Ramazan S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.