Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İrlandalı Turist: “Boksör Değil, Mike Tyson Hayranıyım”

Aksaray esnafıyla İrlandalı turistin kavgasına ilişkin davaya başlandı. Duruşmada ifade veren Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous, boksör olmadığı ancak Mike Tyson haranı olduğunu söyledi. Fadeldabbous, “Tüm olaylar bir su...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray esnafıyla İrlandalı turistin kavgasına ilişkin davaya başlandı. Duruşmada ifade veren Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous, boksör olmadığı ancak Mike Tyson haranı olduğunu söyledi. Fadeldabbous, “Tüm olaylar bir su şişesi için oldu. Kimler saldırdı hatırlamıyorum, hayatımı kurtarmaya çalışıyordum” derken, suçlamaları reddeden Aksaray esnafı ise İrlandalı turistin olay çıkarmak için dükkanlarına geldiğini savundu.
Aksaray’da su almak isterken su şişelerinin yere dökülmesiyle başlayan Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous ile Aksaray esnafı arasındaki kavgaya ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı.
İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada müşteki sanıklar Mohammed Fadeldabbous ile Aksaray esnafı Şenol Palan ile Şerafettin Özbey hazır bulundu. Esnaf olan sanık esnaf olan Mohammed Raie ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada ifade veren İrlandalı Fadeldabbous su almak isterken olayların çıktığını savundu.
“HAYATIMI KURTARMAYA ÇALIŞIYORDUM”
Dolabı açmak istediği sırada suların devrildiğini belirten Fadeldabbous, “Sular devrilince büfedeki kişi elindeki sopa ile bana saldırmak istedi. Elindeki sopayı alarak uzağa attım. Şok olmuş sersemlemiş haldeydim. Üzerime gelen insanları uzaklaştırmaya çalışıyordum. Kimler saldırdı hatırlamıyorum. Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum. Bütün bunlar su şişesi için oldu. Bir kişi arkamdan bıçaklamaya çalıştı” dedi.
“BOKSÖR DEĞİLİM MİKE TYSON HAYRANIYIM”
İlk kavganın ardından oteline yöneldiğini ancak altın kolyesinin ve telefonunun olmadığını fark ettiğini anlatan Fadeldabbous, bu sırada kendisine yeniden saldırıldığ,ını iddia etti. Zincirini ve telefonunu istediğini, amacının kavga olmadığını aktarmaya çalıştığını belirten Fadeldabbous “Yeniden saldırdılar. Yere düşmüş olsaydım işimi bitirirlerdi” diye konuştu. Fadeldabbous hakimin sorusu üzerine, boksör olmadığını ancak ünlü boksör Mike Tyson hayranı olduğunu ifade etti.
“DÜKKANIMI MÜDAFAA ETTİM”
Duruşmada ifade veren büfe sahibi Şenol Palan ise İrlandalı Fadeldabbous’u suçladı. Olaydan önce bir müşterinin gelerek alkol istediğini, ancak alkol olmadığını söylemesi üzerine homurdanarak dükkandan çıktığını anlatan Palan “Daha sonra 3 kişi olarak geldiler. Dolabı açmak vardır birde çekmek vardır. Arkadaş bana da mı vermeyeceksin diyerek çekti dolabı. Diğer arkadaşları da kapı tarafındaydı. Ben de elimde sopa ile dışarı çıktım. Dükkanıma zarar vermeye gelmişlerdi. Dükkanımı müdafaa ettim” dedi.
“BAŞKA ÜLKEDE BİZ BÖYLE BİR ŞEY YAPSAK BİZE EN AĞIR CEZAYI VERİRLER”
Müşteki sanık Fadeldabbous’a sopa ile vurmak istediğini anlatan müşteki sanık Şenol Palan “Sopayla vuracağım sırada sopayı aldı. Vuramadım zaten. Sonra olay nasıl büyüdü bilmiyorum. Ben dükkanda yalnız olduğumdan dükkana girdim. Bir daha sopayla vurmadım” dedi.
Olay anına ilişkin güvenlik kamera görüntülerine mahkemeye sunan Palan “Biz yabancı düşmanı değiliz. Ama başka ülkede biz böyle bir şey yapsak bize en ağır cezayı veriler. Onlar dükkan basmaya geliyor” diye konuştu.
“YEDİĞİM DAYAKTAN SONRA KENARA ÇEKİLDİM”
Duruşmada ifade veren Şerafettin Özbey ise bölgede çok sayıda mültecinin olduğuna dikkat çekerek “Sık sık hırsızlık olayları oluyordu. Yine öyle bir olay sanarak müdahale etmeye çalıştım” dedi. Seyyar satıcılık yaptığını aktaran Özbey, “Görüntülerde görülüyor. Yumruk atmaya çalıştım ancak yediğim dayaktan sonra kenara çekildim” dedi.
Mahkeme, olaya karışanların tespiti için güvenlik kamera görüntülerinin bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Aksaray’da 1 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olayda Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous, su almak isterken şişelerin yere dökülmesi nedeniyle esnafla kavga etmişti. Konuyla ilgili soruşturma yürüten savcılıkça hazırlanan iddianamede 3 esnaf şikayetçi-şüpheli olarak yer almıştı. Esnaflar Şenol Palan, Mohammed Raie ve Şerafettin Özbey’in "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama" suçundan 5’er yıldan 7’şer yıla kadar hapisleri istenen iddianamede İrlandalı Fadeldabbous hakkında "Kasten yaralama" suçundan 9 aya kadar hapis talep edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.