Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İntihar eden kaymakamın Facebook’unda veda mektubu paylaşıldı

Askeri darbe girişimi sonrasında FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında açığa alındıktan 2 gün sonra 20 Temmuz gecesi başına silahla ateş ederek intihar eden Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’ın Facebook hesabından veda...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İntihar eden kaymakamın Facebook’unda veda mektubu paylaşıldı
Askeri darbe girişimi sonrasında FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında açığa alındıktan 2 gün sonra 20 Temmuz gecesi başına silahla ateş ederek intihar eden Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’ın Facebook hesabından veda mektubu yayınlandı.
Mektup’ta ailesi için yazdığı "Sakın Başkomutanımıza ve Hükümetimize kırgınlık gösterme, olağanüstü zamanlarda böyle şeyler olur, her şey birbirine karışır" ifadeleri ise dikkat çekti.
Askeri darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında 18 Temmuz günü açığa alınan ve 20 Temmuz gece saatlerinde başına silahla ateş ederek intihar eden Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından veda mektubu yayınlandı. Veda mektubunun Facebook üzerinden kimin paylaştığı ise henüz bilinmiyor. Akman veda mektubunda böyle bir terör örgütü yapılanması içerisinde bulunmadığını belirterek, 15 Temmuz askeri darbe girişimi esnasında halkın sivil direnişe başlaması için teşvik edenlerden olduğunu ifadelerine yer vermiş.
Paylaşılan mektupta dikkat çeken ifadeler
Akman’ın paylaşılan mektubundan şu ifadelere yer verilmiş: "Darbeci FETÖ/PDY terör örgütü tarafında yer aldığım gibi ne benim ne ailemin ne hiçbir akrabamın kabul edemeyeceği bir durumla karşılaştım. Babalarını o 47’sinde, annelerini 42’sinde iken kaybeden fakir bir belediye işçisinin çocukları olan 7 kardeş olarak devam ettik hayatımıza. Hayatımız sıkıntılar içinde geçse de ben okuyarak Devlet memuru olmayı başarmıştım. Yıllarca eski Türkiye’nin sıkıntılı hayatını çekmiştik ki yıllarca özlemini duyduğumuz hükümete 3 Kasım 2002 seçimleri kavuştuk. Bir Kaymakam olarak bu hükümetin başarılı olması için taşrada var gücümle çalıştım. İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Âlâ Batman Valisi iken onun Gercüş Kaymakamlığını yaptım. Sayın Cengiz Aydoğdu Artvin Valisi iken onun vali yardımcılığını yaptım. Onlar buna şahitlik edeceklerdir.
Başkomutanımız Ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanı o İstanbul Belediye Başkanı iken tanıdım. Ben, Kaymakam Adayı ve İstanbul Adalar Kaymakam Vekili idim. O zamandan beri kendisine hayranım ve hayranlığım devam etmektedir. Onu, sadece Türkiye’nin değil, bu coğrafyanın kurtarıcısı olarak görüyorum. Bu hükümeti de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı hükümeti olarak görüyorum. Bu düşüncem değişmemiştir. Bu vatanı, milleti, bayrağı, Başkomutanımızı, parlamentoyu ve hükümeti savunmak için ölmeye hep hazır oldum ve yine hazırım. Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın kıymetini bilmelidir. Sevgili ailem ve akrabalarım. Lütfen üzülmeyiniz. Sizin meydanlara bu darbeyi def etmek için canla başla çalıştığınız gibi, ben de üzerime düşeni kaymakamlıkta yaptığımı düşünüyorum. Ama bertaraf edilmesi gereken bir tehlike daha varmış şimdi onu bertaraf ediyorum. Ben her zaman Başkomutanımızın, Hükümetimizin yanında oldum. Bunlara Batman-Gercüş halkının, Artvin halkının, Sakarya-Kocaali halkının, Çanakkale-Ayvacık halkının, Sivas halkının, Manisa-Ahmetli halkının hepsi olmasa bile önemli bir kısmı şehadet edecektir. Mesai arkadaşlarım, beni yakından tanıyan meslektaşlarım şehadet edeceklerdir. Bir iftira ile karşı karşıyayım, sonuçta aklanacağım belki ama izi kalacak ve ben o izle yaşayamam."
"Ailesine vaziyeti"
Akman ayrıca ailesine hitaben yazdığı satırlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kırgın olmamalarını isteyerek "Sakın Başkomutanımıza ve Hükümetimize kırgınlık gösterme, olağanüstü zamanlarda böyle şeyler olur, her şey birbirine karışır. Allah’a emanet olun" dedi.
Öte yandan Akman’ın intihar etmeden önce kişisel twitter hesabından açığa alındıktan sonra darbe karşıtı paylaşımları dikkat çekmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.