Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Tacirlerinin Yeni Yöntemi

İzmir’de, insan tacirlerinin sığınmacıları yasa dışı yolla Ege denizinden Yunanistan’a götürmek için son zamanlarda bot ve tekne çalması dikkat çekerken, son olayda jandarma ekipleri, çalınan sürat motorunu ele geçirdi, hırsızlığı...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, insan tacirlerinin sığınmacıları yasa dışı yolla Ege denizinden Yunanistan’a götürmek için son zamanlarda bot ve tekne çalması dikkat çekerken, son olayda jandarma ekipleri, çalınan sürat motorunu ele geçirdi, hırsızlığı yapan kişiyi yakalandı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığınca ölümlere ve trajik olaylara neden olan göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele kapsamında, istihbarat ve KOM şube birimlerinden özel ekipler oluşturuldu. Son zamanlarda göçmen kaçakçılarının, kaçakçılıkta kullanmak üzere bot ve tekne hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. İzmir jandarması, Bornova ilçesi Gökdere Mahallesi Yeni Dökümcüler Sitesinde, geçtiğimiz Cuma günü saat 21.30 sıralarında, özel yapım 2005 model Fiber Class 7 metre boyunda 90 beygirlik motor monteli sürat motoru çekiciye yüklenerek çalındığı ihbarı aldı. Çevrede bulunan kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıkları ile yapılan görüşme sonucunda sürat motorunun çekici ile götürüldüğü tespit edilirken çekicinin plakası ve sürücüsü belirlenerek yakalandı. Çekici sürücüsünün yapılan sorgusunda, sürat motorunu ismini bilmediği bir şahsın telefon ile kendisini arayarak ücret karşılığı Karabağlar ilçesinde bulunan sanayi sitesine götürdüğünü ve şüpheli tarafından sürat motorunu teslim aldığını belirtti. Kamera kayıtlarının incelenmesi ve çevrede yapılan araştırmalar neticesinde şüpheli A.C. tespit edilirken aynı gün gözaltına alınarak adli makamlara gönderildi. Sürat motoru bulunurken zanlının sürat motorunu boyadığı görülürken jandarma ekipleri sürat motorunu sahibine teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.