Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Tacirelrine Polis Engeli

İzmir’de, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 ayrı operasyonda, göçmen kaçakçılığı yapan 13 kişiyi yakaladı. 4’ü Suriye uyruklu toplam 9 kişi tutuklandı.İzmir genelinde yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 ayrı operasyonda, göçmen kaçakçılığı yapan 13 kişiyi yakaladı. 4’ü Suriye uyruklu toplam 9 kişi tutuklandı.
İzmir genelinde yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmen şahıslar ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, geçtiğimiz Perşembe saat 19.00 sıralarında Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla Bayraklı ilçesi Anadolu Caddesi üzerinde bir minibüs içerisinde göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan M.D.(32) ile Suriye uyruklu Y.K.(34), B.A. (29), Y.İ. (32) ve M.A. (32) isimli şahıslar ile toplam 26 Suriye uyruklu göçmen şahıs yakalandı. Yapılan aramada 14 adet can yeleği, 5 adet şambrel can simidi ve 1 adet şişirme pompası ele geçirildi. M.D. ile Suriye uyruklu Y.K., B.A., Y.İ. ve M.A. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
49 MÜLTECİYE 7 CAN YELEĞİ
Geçtiğimiz Cuma günü saat 00.15 sıralarında ise Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla İzmir-Çeşme otoyolu Narlıdere otoban gişelerinde 3 adet araç içerisinde göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan S.E. (25) isimli şahıs ile toplam 49 Suriye uyruklu göçmen şahıs yakalandı. Yapılan aramada 7 adet can yeleği ele geçirildi. S.E. isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Yine aynı gün saat 19.20 sıralarında, polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla Konak ilçesi Mustafa Kemal Bulvarı ile Fevzi Paşa Bulvarı’nın kesiştiği noktada 3 adet araç içerisinde göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan Ö.H.( 43), N.Ö. (53) ve A.E.M. (46) isimli şahıslar ile toplam 19 Suriye uyruklu göçmen şahıs yakalandı. Yapılan aramada 13 adet can yeleği ile 1 adet şambrel can simidi ele geçirildi. Ö.H., N.Ö. ve A.E.M. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
POLİS GEÇİT VERMEDİ
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi saat 18.00 sıralarında yapılan operasyonla İzmir-Çeşme otoyolu Narlıdere otoban gişelerinde 2 adet ticari taksi içerisinde göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan F.Ö. (33) ve M.D. (64) isimli şahıslar ile toplam 19 Suriye uyruklu göçmen şahıs yakalandı. Yapılan aramada 13 adet can yeleği ile 1 adet şambrel can simidi ele geçirildi. F.Ö. ve M.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemeden serbest bırakıldı. Polis ekipleri Çeşme ilçesinde yapılan operasyonla, 2 adet araç içerisinde göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan Y.K. (56) ve N.C. (51) isimli şahıslar ile toplam 46 Suriye uyruklu göçmen şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalarda 38 adet can yeleği, 6 adet Şambrel can simidi ve 3 adet şişirme pompası ele geçirildi. Y.K. ve N.C. isimli şahıslar adli kontrol şartı ile çıkarıldıkları mahkemeden serbest bırakıldı.
9’U TUTUKLANDI
Yapılan 5 ayrı operasyonla yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen toplam 150 Suriye uyruklu göçmen şahıs yakalanmış, 82 adet can yeleği, 12 adet şambrel can simidi ve 4 adet şişirme pompası ele geçirildi. Göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan 13 şahıstan 9’u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken 2’si adli kontrol şartı ile toplam 4 şahıs mahkemeden serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.