Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnönü Üniversitesi’nde açığa alınanların sayısı 36’ya yükseldi

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünden sonra, örgütle ilişkisi bulunanların devlet kurumlarından temizlenmesi amacıyla üniversitelerde başlatılan soruşturma kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünden sonra, örgütle ilişkisi bulunanların devlet kurumlarından temizlenmesi amacıyla üniversitelerde başlatılan soruşturma kapsamında İnönü Üniversitesi’nde açığa alınan personel sayısı 36’ya yükseldi.
Daha önce üniversiteden yapılan açıklamada FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında ilk aşamada 11’i öğretim elemanı, 11’i idari personel olmak üzere toplam 22 kişinin açığa alındığı bilgisine yer verilirken bugünkü açıklamada ise 14 öğretim elemanının daha açığa alındığı duyuruldu. 14 öğretim elemanın daha açığa alınması ile İnönü Üniversitesi’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınanların sayısının 36’ya yükseldi.
Açıklamada ayrıca, İnönü Üniversitesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında işlem yapılmasına yönelik soruşturmanın büyük bir titizlikle sürdürüldüğü ve yeni gelişmeler oldukça gerek basına gerekse kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.