Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlişkiye Girdiği 14 Yaşındaki Kızla Ailelerin Rızasıyla Sözlendi

Zonguldak’ta geçen yıl Facebook üzerinden tanıştığı 14 yaşındaki kızla iki kez cinsel ilişkiye giren 30 yaşındaki tutuklu sanığın, 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.İddialara göre İstanbul’da yaşayan 30 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta geçen yıl Facebook üzerinden tanıştığı 14 yaşındaki kızla iki kez cinsel ilişkiye giren 30 yaşındaki tutuklu sanığın, 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.
İddialara göre İstanbul’da yaşayan 30 yaşındaki B.Ç. ile Zonguldak’ta yaşayan 14 yaşındaki A.K.; geçtiğimiz yıl Ocak ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden tanışarak arkadaş oldu. Yine iddialara göre, bir süre sonra A.K., İstanbul’da bulunan B.Ç.’nin yanına gitti. B.Ç., burada A.K. ile birlikte vakit geçirdi ve cinsel ilişkiye girdi. Bir süre sonra durumun fark edilmesi üzerine anne ve babası ile A.K.’nın Zonguldak’ta yaşayan ailesini ziyaret eden B.Ç., ailelerin de onayının ardından A.K. ile sözlendi.
A.K., sözlendikten kısa bir süre sonra B.Ç.’nin anne ve babasının yaşadığı Çaycuma ilçesindeki evlerine gitti. A.K.’nin ailesi ise kızlarının B.Ç.’nin yanına gitmesinden dolayı polise başvurarak şikayetçi oldu. B.K., Çaycuma ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. A.K.’nın yaşının 12-15 yaş grubunda çocuk sayılması üzerine yakalanarak gözaltına alınan 30 yaşındaki B.Ç. Çaycuma Sulh Ceza Hakimliğince “Çocuğun Cinsel İstismarı” ve “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14 yaşındaki A.K. ise ailesinden alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne Kız Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi. Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık B.Ç. hazır bulundurulurken, yurtta kalan A.K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Cumhuriyet Savcısı ise iddianamesinde tutuklu sanık B.Ç.’nin “Çocuğun Cinsel İstismarı”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlamalarından 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
ANNE VE BABALARA DA HAPİS İSTEMİ
Savcı iddianamesinde, ayrıca B.Ç.’nin annesi G.Ç. ve babası H.Ç. ile A.K.’nin annesi F.K. ile babası M.A.E.’nin, B.Ç. ve A.K.’nin sözlenmelerine ve birlikte kalmalarına rıza gösterip tutuklu sanığın üzerine atılı suçun işlenmesine yardım ettikleri iddiasıyla 8’şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.
İddianamede ifade tutanakları, doktor raporları, nüfus kayıt örnekleri delil sayıldı. Tutuklu sanık; "A.K.’nin 19 yaşında olduğunu biliyordum. Sözlendikten sonra 14 yaşında olduğunu öğrendim" dedi. SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılan A.K. ise B.Ç.’den şikayetçi olmadığını söyledi. A.K., kendi rızasıyla B.Ç. ile ilişkiye girdiğini söyledi.
Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.