Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki Tır Dolusu Şişe Biraya El Konuldu

Bulgaristan’dan iki TIR dolusu şişe bira ithal eden İzmir’de bulunan bir firma, iddiaya göre gümrük bildirimi yapmadığı için biralara el konuldu.İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’dan...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan’dan iki TIR dolusu şişe bira ithal eden İzmir’de bulunan bir firma, iddiaya göre gümrük bildirimi yapmadığı için biralara el konuldu.
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’dan İzmir’e iki TIR dolusu 96 bin şişe bira getiren bir firmanın, ’transit rejimine aykırı’ olarak yurt içinde bırakıldığını belirledi. Kapıkule Gümrük Müdürlüğünden Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ithalat işlemleri için İzmir Gümrük Müdürlüğüne sevk edilen 2 TIR’ın herhangi bir gümrük idaresine bildirimde bulunmadığını tespit eden ekipler, şişelerin doğrudan götürüldüğü İzmir’deki firmaya operasyon düzenledi. Ekiplerin firmanın deposunda yaptığı aramalarda iki TIR’ın içerisinde toplam 96 bin bira şişesi ele geçirildi. Yakalanan şişe biraların, Bulgaristan’da üretildiği ve İzmir’deki bir bira firmasına gönderildiği belirtildi. Kaçak eşya olarak el konulan biralar, İzmir Tasfiye İşletme Müdürlüğü Kaçak Eşya Ambarına teslim edildi.
Öte yandan, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Müdürlüğü ekipleri, fabrika direktörü İ.Ş. ile yabancı uyruklu K.B ve K.S. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.