Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki madencinin zehirlenerek öldüğü faciada tutuklu sanığa 5 yıl 6 ay hapis

Zonguldak’ta geçen yıl kaçak olarak işletilen maden ocağında iki işçinin zehirlenerek hayatını kaybetmesi olayında madenin sahibi olduğu iddia edilen tutuklu sanık Çetin K., 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Edinilen bilgiye göre,...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta geçen yıl kaçak olarak işletilen maden ocağında iki işçinin zehirlenerek hayatını kaybetmesi olayında madenin sahibi olduğu iddia edilen tutuklu sanık Çetin K., 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Edinilen bilgiye göre, 31 Ağustos 2015 tarihinde Kırat Mahallesi’nde iddialara göre kaçak olarak işletilen kömür ocağında Ahmet Şen ve Erol Gün isimli iki maden işçisi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Ocak sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan Çetin K., ikinci duruşmada tahliye edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen Çetin K. ve maden mühendisi M.T. de hazır bulundu.
Tahliyenin ardından keşifler yaptığını söyleyen Çetin K., "Farklı kişilerin bu ocakta çalışması sonrasında yasal işlem yapılmadığını gördüm. Benim bu olaylarla hiçbir ilgim bulunmamaktadır" dedi. Ancak mahkeme heyeti Çetin K. hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Maden mühendisi M.T. ise davadan beraat etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.