Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki Kardeşi Ayıran 71 Yaşındaki Sürücü:

Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yıl temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motorlarını tamir eden iki kardeşe çarparak Melih Aydemir’in (11) ölümüne, Semi Aydemir’in (19) yaralanmasına sebep olan sürücü Mahmut Sağdıç’ın...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki Kardeşi Ayıran 71 Yaşındaki Sürücü:
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yıl temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motorlarını tamir eden iki kardeşe çarparak Melih Aydemir’in (11) ölümüne, Semi Aydemir’in (19) yaralanmasına sebep olan sürücü Mahmut Sağdıç’ın (71) yargılanmasına devam edildi. Mahkemede ifade veren Sağdıç, “Olaydan dolayı üzgünüm. Keşke ben ölseydim de o çocuk ölmeseydi” dedi.
Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “taksirli ölüme sebebiyet vermek” suçundan hakkında 3 ile 15 yıl kadar hapis talebiyle dava açılan 71 yaşındaki sürücü Mahmut Sağdıç’ın yargılanmasına devam edildi. Kazadan sonra serbest bırakılan sanık ilk duruşmada tutuklanarak cezevine gönderilmişti. Yapılan keşifte bilirkişi heyeti sanık Mahmut Sağdıç’ı asli kusurlu buldu. Duruşmaya olay günü hayatını kaybeden Melih Aydemir’in annesi, kardeşi ve babası da katıldı. Sanık avukatı Aşkın Temel mahkemede yaptığı savunmada, müvekkilinin yaşlı ve sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle cezaevinde sıkıntı çektiğini belirterek tahliyesini istedi. Yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirten tutuklu sanık Sağdıç, “Bende yaşlılığa bağlı birçok hastalık var. Olay günü bir arkadaşımın cenazesine gidiyordum. O gün çok üzgündüm. Elimde olmayan sebeplerden dolayı tansiyonum yükseldi. Nadiren de olsa tansiyonumun yükseldiği zaman şuur kaybı yaşayabiliyorum. Böyle bir zamanda bu kaza meydana gelmiş olabilir. Olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke o çocuk ölmeseydi de ben ölseydim” dedi.
Cumhuriyet savcısı sanığın tutuksuz yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, İstanbul Trafik İhtisas Kurumundan raporun beklenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.