Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhraçlarda dikkat çeken isimler!

672 sayılı son KHK ile kamudan toplam 42 bin 328 kamu çalışanının daha görevine son verildi. İhraç edilenler arasında dikkat çeken isimler var.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhraçlarda dikkat çeken isimler!
En çok ihraç 28 bin 163 personel ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleşti. Üniversitelerde de toplam 2346 kişinin görevine son verildi.

Bu kişiler arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapan FETÖ'nan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz de var.

CNNTürk'ün haberine göre üniversitelerden ihraç edilenler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Gürsul ile CHP Parti Meclisi üyeleri Doçent Alper Keten ile Profesör Ahmet Keten de yer aldı.

Gürsul, ihraç kararının ardından CHP Genel Merkezi'ndeydi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu başdanışmanına "Bu bir tufan seni de vurdu" dedi. Gürsul ise habercilere bundan sonra partideki çalışmalara ağırlık vereceğini söyledi.

İhraçlar Meclis personelini de etkiledi. Meclis'ten 41 personel gitti. Meral Akşener'in danışmanı Esra Bakar, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın eski koruması Hasan Baytekin, Meclis Başkanı Müşaviri Cemal Öztaş, Kanunlar Kararlar Başkan Yardımcıları Cemil Tutan'la Hasan Erikli de var. Hakan Şükür'ün Meclis'teki çalışanları Betül ve Resul Mümin da Boydak da listede.

İHRAÇ EDİLENLER NE OLACAK?

Görev yaptıkları teşkilatlara dönemeyecekler. Bir daha kamuda istihdam edilemeyecekler, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemeyecekler. Silah ruhsatları ve pilot lisansları iptal edilecek. Oturdukları kamu konutları veya lojmanları 15 gün içinde terk edecekler. Özel güvenlik kurucusu, çalışanı ve ortağı olamayacaklar. Pasaportları iptal edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.