Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhaleyi Kaybeden Firmadan Rakip Firmayı Silahlı Tehdit

Diyarbakır’da yapımı süren cezaevi inşaatının yapım ihalesini kazanan firma yetkilileri, iddiaya göre rakip firma tarafından kaldıkları otelde silahla tehdit edildi. Polis ekiplerinin çalışmaları sonucu silahla tehdit eden 6 kişi yakalanırken...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da yapımı süren cezaevi inşaatının yapım ihalesini kazanan firma yetkilileri, iddiaya göre rakip firma tarafından kaldıkları otelde silahla tehdit edildi. Polis ekiplerinin çalışmaları sonucu silahla tehdit eden 6 kişi yakalanırken evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır Cezaevi inşaatının yapım ihalesini kazanan firma yetkililerini, kaldıkları otelde silahla tehdit ettikleri iddia edilen rakip firmadan 6 kişinin, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır cezaevi inşaatı yapım ihalesini kazanan firma yetkililerinin 1 Temmuz 2015 günü geldikleri Diyarbakır’da kaldıkları otelde, akşam 22.00 sıralarında ihaleyi kaybeden firmadan A.O. ile birlikte 7-8 kişi tarafından cezaevi inşaatını yapamayacaklarına dair silahla tehdit edildikleri iddiasıyla ilgili olarak, KOM Şube ekiplerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde A.O. isimli şahıs yakalandı. Şüpheli A.O.’nun iş yerinde arama yapan KOM ekipleri, 3 adet ruhsatsız tabanca,1 adet av tüfeği, 194 adet tabanca fişeği ile 34 adet av tüfeği fişeği ele geçirdi. Ayrıca otelin kamera görüntüleri ile yapılan tespitler neticesinde, Ş.Y., M.U., Y.U., C.G. ile T.İ. isimli şüpheliler de KOM ekiplerince yakalandı. M.U.’nun ikametinde yapılan aramada, 6 adet tabanca fişeği ile 1 adet şarjör ele geçirildi. Olay ile ilgili yürütülen tahkikat kapsamında S.Ö. isimli bir şahsın, oteldeki kamera görüntülerini silmeye çalışarak delilleri karartmaya çalıştığı tespit edildi" denildi.
Öte yandan, polis ekiplerinin, şüpheli S.Ö. ile birlikte kimlik bilgileri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.