Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iğdır’da vatandaşlar demokrasi nöbetinde

Iğdır’da vatandaşlar, darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerini sürdürüyor.Darbe girişimine karşı ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce Iğdırlı, Valilik Binası önündeki günlerdir sürdürdükleri demokrasi nöbetlerine devam...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’da vatandaşlar, darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerini sürdürüyor.
Darbe girişimine karşı ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce Iğdırlı, Valilik Binası önündeki günlerdir sürdürdükleri demokrasi nöbetlerine devam ediyorlar. Sabahlara kadar mitingler düzenleyen, nöbet tutan vatandaşlara, hayırseverler tarafından sıcak çor ve su ikramında bulunuldu.
Burada konuşma yapan vatandaşlardan Gürbüz Alkazak, günlerdir çoluk-çocuk aileleriyle sürdürdükleri demokrasi nöbetine bu günde devam ettiklerini söyledi. Bu ülkenin darbelerden çok çektiğini anlatan Alkazak, “37 kişiyle biz 27 Mayısları yaşadık! Bir başbakan, 2 bakanı kurban verdik. Bu ülke darbelerden çok çektiği için halk olarak biz bu işe el koyduk. Ordu bizim ordumuz, polis bizim polisimiz ama demokrasi bir 2 kişinin heba ve heveslerine kurban verme niyetimiz yok. Biz burada mücadelemize devam edeceğiz hakkımızı, hukukumuzu arayacağız. Çünkü ülkemizin geri gitmesini istemiyoruz. Çocuklarımıza güzel bir ülke bırakabilmek için buradayız. Yarın o bir gün keşke dememek için 27 Mayıs’ta Menderes’i kurban verdiğimiz gibi Tayyip’i de kurban vermek istemiyoruz. Bu sadece siyasi bir tercih için değil, demokrasi için geleceğimiz için biz bu nöbete devam edeceğiz, sonuna kadar da devam edeceğiz” dedi.
Demokrasi nöbeti için burada olduğunu belirten Yıldız Altuntaş, “Ülkemizin bu durumuna çok üzülüyoruz. İnşallah çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için her şey yoluna girer. Ülkeyi niçin böyle zor duruma sokuyorlar? Askerimize bu hiç yakışmıyor. Biz onlara namuslarımız her şeyimiz emanet ediyoruz, böylemi olacaktı? “ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.