Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iğdır’da darbe girişimine karşı demokrasi mitingi düzenlendi

Iğdır’da vatandaşlar darbe girişimine karşı valilik önündeki demokrasi mitingi düzenledi.Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimi karşı; demokrasi mitingine katılan yaklaşık 5 bin Iğdırlı...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 00:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’da darbe girişimine karşı demokrasi mitingi düzenlendi
Iğdır’da vatandaşlar darbe girişimine karşı valilik önündeki demokrasi mitingi düzenledi.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimi karşı; demokrasi mitingine katılan yaklaşık 5 bin Iğdırlı ‘tek yürek, ses sloganı’ ile FETÖ aleyhinde sloganlar atarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Program Konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, ülkemizde Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana ne zaman birlik ve beraberlik sağlanıldığında, ne zaman ülkemizin, demokrasisi, ekonomisi, uluslararası ilişkilerde bir hamle yapıldığında sürekli darbelerle karşı karşıya kalma durumunda kalındığını anımsattı.
Tutulmaz, “Ülkemizin 81 yıllık tarihinde her 10 yılda bir darbe süreci yaşamıştır. İnsanlarımız hep bir darbelerin gölgelerinde mağdur olmuştur. 15 Temmuz da halkımız darbeleri gereken cezayı vermiştir. 15 Temmuz Türkiye tarihinde Demokrasi Bayramı olarak geçmiştir. Darbeyi yapanlar hem bu dünyada, hem de ahirette cezalarını bulmuşlar ve bulacaklardır. Ama en büyük cezayı halkımızın vicdanın da görmektedirler. 15 Temmuz’da bir fark vardır halkımız darbecileri peşinen cezalandırmıştır, bu günde darbeciler sizlerin iradesi ile püskürtülmüştür. Darbeciler sunu unutmuştur ki; artık ülkemizdeki insanlar ötekileşmeyle mağduriyetlerle yoğrulduğunu, artık kendi, iradesine sahip çıkacağını, darbelere asla müsaade etmeyeceğini hesaba katmadılar. Halkımız kendi seçtiği başkomutanı ile sahalar inmiştir, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın o çağrı, o kıvılcımı, o hain planı püskürtülmüştür. Bu manada insanlarımızın kanı ile darbecilere karşı verdiği 15 Temmuz demokrasi bayramı olmuştur. Hepinizin demokrasi bayramı kutlu olsun” dedi.
“BU HAÇLA HİLAL’İN MÜCADELESİDİR”
Ak Iğdır Milletvekili Nurettin Aras da, bu milletin bir imtihandan geçtiğini Hz. İbrahim’in geçtiği gibi bir imtihandan geçtiğini, bu darbe girişimine karşı milletimiz bu imtihanı Allah’ın izniyle geçtiğini belirtti.
Ohal’ın ilan edildiğini dile getiren Aras, “Bu kapsamda ülkemiz de bu dış güçlerin uşağı parazitleri ülkemizin bağırsağında temizleyeceğiz. Bunların dinle imanla bir alakaları yok ve Allah’la hiç alakaları yok. İnsanı öldürme yetkisi hiç kimseye verilmemiştir. Canice hunharca katliamlar yaptılar. En mukaddes hak yaşam hakkıdır. Hızımızı kesmeye çalışıyorlar ünümüze kesmeye çalışıyor. Her kes bilmelidir ki ; bu Haçla Hilal’in mücadelesidir. Hilal galip gelecektir, çünkü Hilal’e inanlar hak yolundadır. Biz bariyerlerin her birini bire birer aşacağız. Ülkemizi selamete çıkaracağız. Bu temizlikler yapılacak, bir daha bu ülkede hiç kimse darbeye teşebbüs etmeyecektir” şeklinde konuştu
Programda; Ali Çakmak isimli vatandaş darbe girişimine tepkisini okuduğu şiir ve segahla dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.