Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdil’de 2 İmam Tutuklandı

Şırnak’ın İdil ilçesinde öldürülen teröristler için 2 gün önce düzenlenen mevlit programına yapılan baskında gözaltına alınan 6 kişinin arasında bulunan 2 imam tutuklandı.İdil’de, 16 Şubat ile 31 Mart tarihleri arasında uygulanan...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın İdil ilçesinde öldürülen teröristler için 2 gün önce düzenlenen mevlit programına yapılan baskında gözaltına alınan 6 kişinin arasında bulunan 2 imam tutuklandı.
İdil’de, 16 Şubat ile 31 Mart tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı süresince gerçekleştirilen operasyonlarda öldürülen teröristler için önceki gün belediyeye ait kültür merkezinde mevlit okutulmuştu. Programı basan polis, 3 imam, 2 muhabir ve bir vatandaşı gözaltına almıştı. Belediye Eş Başkanları Mehdi Aslan ile Nevin Oyman da ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülmüştü. Aslan ve Oyman ile muhabirler ve vatandaş, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
Gözaltında tutulan 3 imam ise, emniyette bugün tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan imamlardan biri serbest bırakıldı. “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan imamlardan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Başkanı Kasım Y. ile dernek yöneticisi Ali N. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.