Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İç Çamaşırında Kokain Ele Geçen Madikalciye 12 Buçuk Yıl Hapis

Ankara’dan geldiği Samsun’da iç çamaşırında kokain ve esrar ele geçen emekli zabıta memuru medikal firması sahibi, ’uyuşturucu ticareti’ suçundan 12 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.Olay, Canik ilçesi Gülsan Sanayii Sitesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’dan geldiği Samsun’da iç çamaşırında kokain ve esrar ele geçen emekli zabıta memuru medikal firması sahibi, ’uyuşturucu ticareti’ suçundan 12 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Canik ilçesi Gülsan Sanayii Sitesi’nde yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara’dan Samsun’a uyuşturucu getirilip satılacağının istihbaratını aldı. 06 plakalı otomobili takibe alan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülsan Sanayi Sitesi’nde durdurdukları araçta yaptıkları aramada araçta suç unsuru bulamadı. Otomobilde bulunan Mustafa Ö.’nün (57) üzerinde yapılan aramada ise iç çamaşırının içine gizlenmiş 3 paket yaklaşık 49.70 gram kokain ve 1 paket içinde 2.40 gram esrar bulundu. Emekli zabıta memuru olduğu ve Ankara’da medikal firması sahibi olduğu öğrenilen Mustafa Ö., ’uyuşturucu ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa Ö. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Bugün görülen davanın ilk ve son duruşmasında Mustafa Ö.Ş. kendini savunarak, “Ankara’da medikal firmam var. H.Ç. ile 2 yıldır tanışıyorum. F.T. ile de H.Ç. sayesinde tanıştım. Uzun süredir esrar kullanırım. Bulursam kokain de kullanırım. Söz konusu kokaini İstanbul’dan bir kahveciden 2 bin 500 liraya satın aldım. Samsun’a gelip 3-4 gün burada kalacaktım. Kokaini de H.Ç. ve F.T. ile içeriz diye getirdim. Günde 100 gram kokain kullanıyorum. Pişmanım. Satmak için bulundurmadım. Beraatımı istiyorum" dedi.
Savcı, ele geçen kokain miktarının yapılan araştırma sonucu kullanımının 833 güne tekabül ettiğini tespit edip, ayrıca sanığın daha önceki uyuşturucu suçlarını da dikkate alarak ’uyuşturucu ticareti’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti Mustafa Ö.’yü 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.