Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Hacıosmanoğlu İlk Duruşmaya Katılmadı

Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakkında “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşmasına katılmadı. Mahkeme, duruşmaya katılmayan şikayetçi kadın...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakkında “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşmasına katılmadı. Mahkeme, duruşmaya katılmayan şikayetçi kadın avukat hakkında zorla getirilme kararı çıkardı.
İstanbul 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması için tutuksuz sanık İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun avukatı Raife Özkan Türker sanık avukatlarının yeri olan masaya oturdu.
KADIN AVUKATLARIN DİKKAT ÇEKEN DİYALOĞU
Avukat Türker’in ardından İzmir Barosu Başkanlığı avukatı Seda Ayaz Aksoy duruşma salonuna girdi. Avukat Aksoy, avukat Türker’in bulunduğu yeri görünce şaşırdı. Şikayetçi avukatı olan Aksoy, avukat Türker’i şikayetçiler bölümüne yönlendirecekti ki, Avukat Türker, Hacıosmanoğlu’nun avukatı olduğunu söyledi. Bunun üzerine yerine geçen avukat Aksoy, “Kadın avukat görünce şaşırdım” derken, avukat Türker gülümsemekle yetindi.
ŞEHİR DIŞINDA OLDUĞU İÇİN KATILMADI
Tutuksuz sanık İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu şehir dışında bulunduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Sanık avukatı Türker, müvekkilini bir sonraki duruşma hazır edeceğini söyledi. İzmir Barosu adına duruşmaya katılan avukat Seda Ayaz Aksoy, baro olarak suçtan zarar gördüklerini belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.
HACIOSMANOĞLU’NA SÜRE, KADIN AVUKATA ZORLA GETİRİLME
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına müvekkilini hazır edip dinletmesi için süre verdi. Mahkeme, Hacıosmanoğlu hakkında savcılığa ilk suç duyurusunda bulunan şikayetçi avukat Tuba Torun hakkında duruşmaya gelmediği gerekçesiyle zorla getirilme kararı çıkardı. Duruşma Haziran ayına ertelendi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor ve Gaziantepspor arasından oynan maçın ardından yaptığı açıklamada “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullanmıştı. Hacıosmanoğlu’nun “yayın yolu ile halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU”
Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin dönemin Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" sözleri üzerine İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Torun, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında basın yayın yolu ile hakaret suçundan dava açılmasını talep etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.