Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Hacıosmanoğlu Hakkında Yakalama Kararı

Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri nedeniyle hakkında açılan davanın ikinci duruşmasına da katılmadı. Mahkeme, Trabzon’da olduğu için duruşmaya...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri nedeniyle hakkında açılan davanın ikinci duruşmasına da katılmadı. Mahkeme, Trabzon’da olduğu için duruşmaya gelmeyen Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.
İstanbul 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık İbrahim Hacıosmanoğlu’nu avukatı Köksal Kızıltaş temsil etti. Şikayetçi avukat Tuba Torun’u da avukatı Tuğba Horasanlı temsil ederken İzmir Barosu Başkanlığı adına avukat Seda Ayaz Aksoy duruşmada hazır bulundu.
Duruşmada söz alan Hacıosmanoğlu’nun avukatı müvekkilinin Trabzon’da olduğunu bu nedenle hazır bulunmadığını belirterek, Hacıosmanoğlu’nun celse arasında ifadesinin alınmasını talep etti.
Şikayetçilerin avukatları ise, Hacıosmanoğlu’nun avukatının talebinin reddedilmesini isteyerek sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Şikayetçi avukat Tuba Torun’un avukatı Tuğba Horasanlı,müvekkili hakkında  bir önceki duruşmada, şikayetçi olmasına rağmen zorla getirme kararı çıkarıldığını söyledi. Avukat Horasanlı, sanık avukatının talebinin hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Ara kararını açıklayan mahkeme, İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında savunması alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.
OLAYIN GEÇMİŞİ
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor ve Gaziantepspor arasından oynan maçın ardından yaptığı açıklamada“Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullanmıştı. Hacıosmanoğlu’nun “yayın yolu ile halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU”
Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin dönemin Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun  “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez"sözleri üzerine İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Torun,savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında basın yayın yolu ile hakaret suçundan dava açılmasını talep etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.