Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İade" Yöntemiyle Dolandırıcılığa "Ev Hapsi" Cezası

Adana’da iş yerlerine girip bir ürün alıp kasiyere, "Bunu babam almış ancak olmadı iade etmek istiyorum" diyerek para alıp dolandırıcılık yapan 2 kişiye ev hapsi cezası verildi.Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesine bağlı Kayalıbağ...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da iş yerlerine girip bir ürün alıp kasiyere, "Bunu babam almış ancak olmadı iade etmek istiyorum" diyerek para alıp dolandırıcılık yapan 2 kişiye ev hapsi cezası verildi.
Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesine bağlı Kayalıbağ Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Candan Çetin isimli bir kişi polise başvurup dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Polis bunun üzerine iş yerine giderek güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Yapılan incelemede iki kişi iş yerine girip bir ürün aldıktan sonar kasaya gelip, "Bunu babam almış ancak olmadı, iade etmek istiyorum" diyerek ürünün 65 lira ücretini aldı. Bu sırada bir kişinin de zanlıları dışarıda beklediği görüldü. Zanlıların "iade" yöntemiyle yaptığı bu dolandırıcılık ise saniye saniye görüntülendi.
Polis, güvenlik kamerasından yaptığı incelemede içeri giren iade yapan zanlıların Ali Kemal F. (22) ve Emrah D. (22) olduğunu, dışarıda bekleyen kişinin ise Kasım Muhammet S. (19) olduğunu belirledi. İsimleri belirleyen polis zanlıların 3 ay önce de aynı yöntemle 5 iş yerini dolandırıp yakalandığı, 2.5 ay cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını belirledi. Yapılan bu tespitlerin ardından zanlılar yakalandı. Emniyete getirilen zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Ali Kemal F. ile Emrah D.’ye ev hapsi cezası verilirken, Kasım Muhammet S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.