Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzurevinde arkadaşının ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen şahıs serbest bırakıldı

Bursa’da huzurevindeki kavgada arkadaşını iterek ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen ve hakkında müebbet hapis cezası istenilen şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Olay, 5 Mart Cumartesi günü merkez Yıldırım ilçesindeki...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da huzurevindeki kavgada arkadaşını iterek ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen ve hakkında müebbet hapis cezası istenilen şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, 5 Mart Cumartesi günü merkez Yıldırım ilçesindeki Ali Osman Sönmez Huzurevi’nde meydana geldi. 68 yaşındaki akciğer kanseri, kalp ve diyabet hastası Remzi Candan, arkadaşı D.E. (65) ile huzurevinin kafeteryası önünde tartışmaya başladı. Münakaşanın büyümesi üzerine çıkan kavgada D.E., Remzi Candan’ı itti. Sırt üstü yere düşen Candan, çağrılan 112 ambulansı ile kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olaydan sonra huzurevinden kaçan D.E., polis tarafından Bahar Mahallesi’nde sağlık ocağının önünde yakalanarak gözaltına alındı. Kavga sırasında Remzi Candan’ı ittiğini kabul eden D.E, ’kasten adam öldürmek’ suçundan sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
"Yakasından tutup salladım"
Candan’ı ittiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında müebbet hapis cezası istenilen D.E.’nin duruşması Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya D.E., tanıklar ve sanık avukatları katıldı. Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaklaşık 4 yıl kalan D.E., "Olay günü sabah kafeterya bölümünde Candan’ın, çay sırasında, beklememesi gereken yerde bekliyordu. Onun yüzünden bayanların geçemediğini kendisine söyledim. ’Sen efendi adamsın az çekil, sabret çayın gelir’ dedim. Bana, ’Sanane’ deyince dayanamadım yakasından tutup salladım. O anda bizi ayırdılar. Duvara vurmadım, bir iki dakika sonra masaya oturduktan sonra yıkıldı" diye konuştu.
Huzurevi Müdürü Rafet Çimen de ölen Candan’ın iki oğlunun arayıp sormadığını, cenazesini bir yeğeninin aldığını, her iki yaşlılarının da sevilen sayılan kişiler olduğunu, olayın talihsizlik olduğunu ifade etti.
Mahkeme Başkanı ise sanığa, "Hemşehrim sana ne, isterse değsin isterse dursun, nerede bekleyecekse bekler. Bayanların herhangi bir şikayeti olsa da sen efendi ve centilmen bir erkek olarak müdahale etsen neyse, ama bayanların şikayeti yok" diye uyardı.
Tanık Mümin Öztürk ise iki yaşlı adamın birbirlerine vurmaya çalıştığını ama vuramadıklarını belirterek, "Sonra Remzi ağabeyi oturttuk, kahvesi geldi, birkaç dakika sonra dengesi bozuldu. Düşer gibi oldu, hemşireyi çağırdık. Remzi ağabeyin hasta olduğunu 5-6 aydır duyuyorduk. Remzi ağabey her sabah ’akşam neredeyse ölüyordum’ diyordu" şeklinde konuştu.
Diğer tanıklar da sanık D.E.’nin Candan’a bir kaç kez vurduğunu, kavga ayrıldıktan birkaç dakika sonra Candan’ın yere yığıldığını vurguladı.
Sanık avukatı aleyhe olan beyanları kabul etmezken, "Hiç bir şekilde kasten adam öldürme teşebbüsü yok. Adli Tıp raporuna göre de müdahalelerin basit tıbbi etkiyle giderilebilecek şekilde olduğunun ortada. Aralarında husumet olmadığı, sanığın yaptığının sonucu öngörülmeyen bir harekettir. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, ölen Remzi Candan’ın çocuklarının davadan haberdar edilmesine ve sanık D.E.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.