Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“hurşit Tolon’un İsmini Söylemem İstendi”

Bir süre Ergenekon davası kapsamında tutuklu kalan Hacı Ali Hamurcu, suç uydurmaktan yargılandığı davada, Hurşit Tolon hakkında ifade vermesinin kendisine söylendiğini iddia etti.Bir süre Ergenekon davasında tutuklu kalan Hacı Ali Hamurcu...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir süre Ergenekon davası kapsamında tutuklu kalan Hacı Ali Hamurcu, suç uydurmaktan yargılandığı davada, Hurşit Tolon hakkında ifade vermesinin kendisine söylendiğini iddia etti.
Bir süre Ergenekon davasında tutuklu kalan Hacı Ali Hamurcu 16 Mart 2010 günü Taksim’de bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Başkanı Mustafa Asım Akın’ın vurulacağı şeklinde ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren polis ekiplerinin gözaltına aldığı Hacı Ali Hamurcu’nun ifadesinde kendisini Ergenekon’la ilişkileri olduğunu öne sürdüğü Yusuf Erikel ve Yakup Erikel’in azmettirdiğini iddia etti.
Soruşturmayı derinleştiren savcılık Hamurcu hakkında suç uydurmaktan iddianame hazırladı. Savcılık, iddianamede Yusuf Erikel ve Yakup Erikel’e müşteki olarak yer verdi.
Hamurcu’nun yargılanma aşamasında mahkemeye başvuran Ergenekon davası sanıklarından Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve avukat Kemal Kerinçsiz, Hamurcu’nun kendileri hakkında da suç uydurduğunu belirterek katılma talebinde bulundu. Mahkeme iki ismin de davaya katılma talebini yerinde görmüştü.
Sanık Hacı Ali Hamurcu’nun İstanbul 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya bugün devam edildi.
Duruşmada hazır bulunan Hacı Ali Hamurcu, paralel yapı iddialarına değinerek doğru bildiklerini Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ve Muammer Aktaş’a anlattığını ancak yanlış yere anlattığını şimdi anladığını söyledi.
Özgür iradesiyle verdiği ifadesinin ortadan kaybedildiğini iddia eden Hamurcu “Ben cezaevindeyken üç tane polis geldi. Bu polislerden biri şu anda cezaevindedir. Bu polisler bana soru sordular ben de bu işi yaptıran insanların ismini verdim. Bu isimler bana bu şekilde söylettirenlerdir, katılanlar değildir. Polisler de bunları yazdı” dedi.
Polislerin Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’a ifadesini götürdüklerini belirten Hamurcu, “Ben bu ifademi hiç kimsenin etkisi altında kalmadan özgür irademle okuyup daha sonra imzalayarak vermiştim benim bu ifadem daha sonra ortadan kayboldu. Şimdi anlıyorum ki cemaat ve paralel yapının elemanlarının eline geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“TOLON’UN İSMİNİ SÖYLEMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ”
Can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Hamurcu, “Bu polislerin isimlerini daha sonra yazılı dilekçemde bildirebilirim. Bu ifademde Hurşit Tolon ve Kemal Kerinçsiz’in ismini söylemem gerektiği bana masonlara yapılan suikast ihbarından önce ve o sırada ben cezaevindeyken izne çıktığım zamanda söylenmiştir. Ayrıca ben avukat tutmak istiyorum. Tekrardan savunma yapmak için süre istiyorum” diye konuştu.
“TOLON’UN ADINI VERDİĞİME PİŞMANIM TEHDİT EDİLDİM”
Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer’in sorusu üzerine sanık Hamurcu, "Ben ifademde Hurşit Tolon’un ismini verdiğime pişmanım çünkü o zaman bana baskı ve tehditle böyle ifade verdirdiler" dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme sanık Hacı Ali Hamurcu’nun yeniden savunma yapması için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.