Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hürriyet Ve Adalet Derneği: “KPSS Davasının Takipçisi Olacağız”

Hürriyet ve Adalet Derneği, 2011 yılında yapılan KPSS sorularının sızdırılması iddiaları üzerine açılan davanın takipçisi olacaklarını belirterek, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.Yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hürriyet ve Adalet Derneği, 2011 yılında yapılan KPSS sorularının sızdırılması iddiaları üzerine açılan davanın takipçisi olacaklarını belirterek, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklamasında, “10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma 25 Aralık 2015 tarihinde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesiyle tamamlanmış ve bu hafta itibariyle de duruşma safhasına geçilmiştir. Sınavdan önce soruların Fethullahçı Terör Örgütü’ne yakınlığıyla bilinen Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin yöneticileri eliyle Baki Saçı’ya e-mail üzerinden gönderildiğinin fark edilmesi üzerine örgüt bağlantısı tespit edilmiştir. Kurdukları paralel devlet üzerinden yıllardır Türkiye’nin kanını emen ihanet çetesi, 81 ilden yüz binlerce adayın varlık-yokluk meselesi olarak gördüğü bu sınavı kendi mensuplarının devlet içine yerleşmesine vesile olarak görmüş, yüz binlerce insanın hakkına girmiş, yıllar süren çalışma ile mutlu bir gelecek hayali kuran insanların hayallerini çalmışlardır. Devletimiz yaşanan bu kopya skandalı üzerine sınavı tekrarlamak durumunda kalmış ve bundan sebep 9 milyon 111 bin lira zarara uğramıştır. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurmuş olduğu anayasal düzen zarar görmüş, toplum nezdinde itibarı zedelenmiştir. Bu ihanet zinciri içinde yer alan kim varsa, en ağır şekilde cezalandırılması, emek hırsızlarının hak ettiği en ağır cezayı alması için Hürriyet ve Adalet Derneği olarak KPSS davasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.
Grup açıklamanın ardından buradan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.