Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hukuk Profesörü Yurtcan’ı Dolandıranlardan Biri Mersin’de Yakalandı

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın 4,5 milyon lirasını dolandıran zanlılardan biri Mersin’de yakalandı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden zanlı, 2 arkadaşıyla birlikte çıkarıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz yıl İstanbul’da ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın 4,5 milyon lirasını dolandıran zanlılardan biri Mersin’de yakalandı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden zanlı, 2 arkadaşıyla birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Mersin’de telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı veya polis olarak tanıtıp 2 şahsın 61 bin lira parasını dolandırdıkları belirlenen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Bu sırada yaşlı bir kadını telefonda aynı şekilde tuzağa düşüren zanlılar, kadından 25 bin lira parayı merkez Mezitli ilçesindeki Dr. Hakan Kundak İlkokulu’nun bahçesine bırakılmasını istedi. Bankadaki parasını çeken kadın, istenilen tutarı bir poşetin içerisine koyarak okulun bahçesine bıraktı. İçi para dolu poşet, dolandırıcılardan önce okulun temizlik görevlisi tarafından bulundu. Aynı esnada bir araçla okula gelen 3 kişi, paranın teyzelerine ait olduğunu söyleyerek, poşeti almak istedi. Şahıslara parayı vermeyen görevli, durumu ve şüphelilere ait aracın plakasını polis ekiplerine bildirdi.
Okul görevlisinin ifadesi ve plakadan yola çıkan polis, kiralık olduğu belirlenen araç ve içindekileri Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesinde yakaladı. Gözaltına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler Mahmut E. (27), Murat K. (29) ve Zeliha T. (25) suçlamaları kabul etmeseler de olayın mağdurları tarafından teşhis edildi.
İSTANBUL’DAKİ 4,5 MİLYONLUK VURGUNUN ZANLISI ÇIKTI
Bu arada zanlılarla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, şüphelilerden Mahmut E.’nin, 13 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın 4,5 milyon lira dolandırılması olayının şüphelisi olduğunu belirledi. İfadesinde Yurtcan’ın dolandırılması olayına karıştığını itiraf eden Mahmut E.’nin, "Arkadaşlar bana ’birinden alacağımız var, gidip onu almamız gerekiyor’ dedi. Bende gidip aldım. Dolandırıcılık olduğunu bilmiyordum" dediği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak ceza evine gönderildi.
ÜNLÜ HUKUKÇUNUN DOLANDIRILMASI
13 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olayda, İstanbul Sarıyer’de ikamet eden Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtarak, "Sayın Hocam, terör örgütü üyeleri, banka hesabınızı ve numaranızı ele geçirmiş. Rahat olun suçluların peşindeyiz, ama paranızı bankadan çekerek güvende olması için bize teslim edin. Anadolu Adliyesi’nde görev yapan Savcı Fehmi Bey’in de bilgisi var" dedi. Erdener, tanıdığı savcının isminin verilmesi üzerine, önce 600 bin dolar, sonra da bankadan çektiği 2 milyon 900 bin lirayı dolandırıcılara teslim etti. Dolandırıcılar ayrıca 400 bin TL’yi de kendi hesaplarına EFT yaptırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.