Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılanmasına devam ediliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosya ile birleşen davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma öncesi "Hrant’ın Arkadaşları" adlı...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosya ile birleşen davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma öncesi "Hrant’ın Arkadaşları" adlı grup tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, astlarının suikast ihbarı ile ilgilenmesini önleyen kişidir” denildi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyayla birleştirilen davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşma, yoklamanın ardından sanıkların savunmalarıyla devam edecek.
Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan "Hrant’ın Arkadaşları" üyesi bir grup, “Biz bitti demeden bu dava bitmez. Hrant için adalet için” yazılı pankart açtı. HDP Milletvekili Garo Paylan ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da destek verdiği grup adına yapılan basın açıklamasında, cinayet günü Hrant Dink ile cinayetin faili Ogün Samast’ı izleyen jandarma görevlilerine değinildi. Hrant’ın arkadaşlarından Bülent Aydın tarafından okunan basın açıklamasında, “10 senedir Hrant’ın nasıl bir milli mutabakat koalisyonu tarafından öldürüldüğünü anlatmaya çalışıyoruz. Örgütçülerin, tetikçilerin hangi devlet görevlileri tarafından ne zaman devşirildiğini, eğitildiğini, yönlendirildiğini, arkadan itildiğini, kollandığını sıralıyoruz. Bu suikast organizasyonuna ve sonra delillerin karartılmasına, soruşturmanın engellenmesine karışan devlet görevlilerini sayıp döküyoruz. Güya suikastı soruşturacak katil şebekesini ortaya çıkaracak müfettişlerin, savcıların, yargıçların elinde devletin her türlü imkanının bulunmasına rağmen bugüne kadar ortaya bizden daha fazla delil ve hakikat çıkaramadılar. Hrant vurulurken etrafta katili kollayan, güvenli şekilde oradan kaçmasını sağlayan jandarmaların bulunduğu ortaya çıktı” denildi.
Yakalanan bazı şüphelilerin cinayete karıştıktan sonra 9 yıl resmi görevlerini sürdürdükleri aktarılan açıklamada, “Birdenbire harekete geçildi, suikast öncesinin en şaibeli isimlerinden Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün yakasına yapışıldı. Ali Öz, astlarının suikast ihbarı ile ilgilenmesini önleyen kişidir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın ardından grup duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.