Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlileri Hakim Karşısında

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın görülmesine başlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın görülmesine başlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah  ile dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek cinayetin azmettiricileri olduğu öne sürülen Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’le aynı sanık sandalyesinde yer aldı.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyaya birleşen davanın görülmesine başlandı.
POLİS MÜDÜRLERİ İLE YASİN HAYAL AYNI SANIK SANDALYESİNDE
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay,  Dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Ercan Demir, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Erhan Tuncel, Osman Hayal ve Yasin Hayal’in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya il dışında bulunan 4 sanık da SGBİS (Ses ve görüntülü bilişim sistemi) ile duruşmaya katıldı. Katil zanlısı Ogün Samast’ın mazeret sunarak katılmadığı duruşma sanık yoklaması ile başladı. Duruşmada azmettirici olduğu iddia edilen sanık Yasin hayal’in etrafında jandarmalarla önlem alındığı görüldü.
“HRANT’IN ARKADAŞLARI: “BU CİNAYETE KİM ORTAK OLMUŞ HER KİM VARSA HESAP VERSİN İSTİYORUZ”
Öte yandan duruşmanın başlamasından önce "Hrant’ın arkadaşları" üyesi bir grup Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. HDP Milletvekili Garo Paylan ve CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu’nunda destek verdiği grup adına basın açıklamasını okuyan Emel Kurma, “Biz adalet talep ediyoruz. Bu kalleş cinayete kim ortak olmuş her kim varsa hesap versin istiyoruz” dedi.
Emel Kurma tarafından okunan basın açıklamasında “9 yıl 3 ay geçti arkadaşımızı katledileli Bugün birleştirilen davanın ilk celsesini izlemek için adliyedeyiz. Hrant Dink’in gerçek katillerinin yargılanması adına ilk günden bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelesi işaret ettiğimiz yerlere daha yeni dönüp bakılıyor. Kamu görevlilerinin bir şekilde bu cinayete yön vermiş, göz yummuş hatta azmettirmesine ilişkin yargılanması talebimiz bunca yıl sonra gerçekleşti. Davalar birleştirildi, kamu görevlilerinin bir kısmı hakim karşısına çıkacak. Yargının en üst makamının ısrarla talep ettiği üzere dönemin valisi ise hale bu yargılamadan muaf tutulmaya çalışılıyor. Biz adalet talep ediyoruz. Bu kalleş cinayete kim ortak olmuş her kim varsa hesap versin istiyoruz. Gerçek katilleri hak ettikleri cezayı alana, bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklarından sorulana kadar biz bu dava bitti demden bitmez” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın ardından grup duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.