Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollanda Konsolosluğu’nu Kapattıran Asılsız İhbarcı Adliyeye Sevk Edildi

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun kapatılması olayıyla ilgili asılsız ihbarı yaptığı belirlenen ve Aksaray’da gözaltına alınan şahıs, adliyeye sevk edildi.Yakalanan şüpheli Kamil K. (41) sağlık kontrolünden geçirilmek...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun kapatılması olayıyla ilgili asılsız ihbarı yaptığı belirlenen ve Aksaray’da gözaltına alınan şahıs, adliyeye sevk edildi.
Yakalanan şüpheli Kamil K. (41) sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Aksaray Devlet Hastanesi’ne getirildi. Kamil K., hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayın kendi ile alakası olmadığını ve asılsız ihbar yapmadığını söyledi. Şüphelinin emniyette verdiği ifadesinde ise ihbarı yaptığını kabul ettiği, yaklaşık 5 yıl görüşmediği akrabalarından şüphelenmesinden dolayı bu ihbarı yaptığını söylediği öğrenildi.
Kamil K.’nin 2002 yılında Fransa’ya gittiği ve burada evlendiği belirlenirken, daha sonra Fransa’da yaşayan kardeşleri ve diğer akrabaları ile aralarındaki husumetten dolayı Türkiye’ye geri dönüş yaptığı öğrenildi.
Olayla ilgili Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Son günlerde toplumun huzur ve sükununu bozmak ve halkı tedirgin etmek amacıyla gerek kamu kurum ve kuruluşlarına asılsız ihbarda bulunarak, gerekse sosyal medyada maksatlı haberler yayıp vatandaşlarımızı korkuya sevk ederek panik ortamı oluşturan ihbarlar olduğu görülmüştür. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Aksaray ilinde Belçika Konsolosluğunu arayarak Belçika’da meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak eylemi gerçekleştiren kişilerin Fransa’da yaşayan 5 Türk vatandaşı olduğunu düşündüğünü belirterek ihbarda bulunan 1975 Aksaray doğumlu K.K. Aksaray Emniyet Müdürlüğünce gözlem altına alınmıştır. Hakkında adli soruşturma başlatılmıştır" denilmişti.
Emniyet Müdürlüğü tarafından, halkın yetkili makamlar tarafından resmi olarak açıklanmayan bilgilere itibar etmemeleri istendi. Emniyet yetkilileri, görevlilerin halkın huzuru ve güveni için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.