Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollanda Başkonsolosluğu’nun Kapatılmasına Neden Olan Şahıs Gözaltına Alındı

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun kapatılması olayıyla ilgili asılsız ihbarı yaptığı belirlenen 1 kişi Aksaray’da gözaltına alındı.Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde toplumun...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun kapatılması olayıyla ilgili asılsız ihbarı yaptığı belirlenen 1 kişi Aksaray’da gözaltına alındı.
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde toplumun huzur ve sükununu bozmak ve halkı tedirgin etmek amacıyla gerek kamu kurum ve kuruluşlarına asılsız ihbarda bulunarak, gerekse sosyal medyada maksatlı haberler yayıp vatandaşlarımızı korkuya sevk ederek panik ortamı oluşturan ihbarlar olduğu görülmüştür. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Aksaray ilinde Belçika Konsolosluğunu arayarak Belçika’da meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak eylemi gerçekleştiren kişilerin Fransa’da yaşayan 5 Türk vatandaşı olduğunu düşündüğünü belirterek ihbarda bulunan 1975 Aksaray doğumlu K.K. Aksaray Emniyet Müdürlüğünce gözlem altına alınmıştır. Hakkında adli soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Açıklamada, halkın yetkili makamlar tarafından resmi olarak açıklanmayan bilgilere itibar etmemeleri istendi. Görevlilerin halkın huzuru ve güveni için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
Şüphelinin emniyette verdiği ifadesinde ihbarı yaptığını kabul ettiği öğrenilirken, yaklaşık 5 yıl görüşmediği akrabalarından şüphelenmesinden dolayı bu ihbarı yaptığını söylediği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.