Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hırsılar Polisten Kaçamadı

İzmir’de kendilerini video ve fotoğraf çekimi yapan ekip olarak tanıtıp, fotoğraf makinesi ve ekipmanlarını kiralayan kişilerin malzemelerini çalan 3 kişi polis ekiplerince yakalandı.Dolandırıcılık ve hırsızlık olayı, geçtiğimiz 18...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hırsılar Polisten Kaçamadı
İzmir’de kendilerini video ve fotoğraf çekimi yapan ekip olarak tanıtıp, fotoğraf makinesi ve ekipmanlarını kiralayan kişilerin malzemelerini çalan 3 kişi polis ekiplerince yakalandı.
Dolandırıcılık ve hırsızlık olayı, geçtiğimiz 18 Haziran günü saat 17.00 sıralarında Menderes Caddesi üzerinde bulunan bir petrol istasyonunda yaşandı. Video çekimi ve fotoğraf işi ile uğraşan 26 yaşındaki E.E.’yi telefonla arayan ve kendisini M.B. olarak tanıtan bir şahıs, video çekim işleri için cihazları kiralamak istediğini söyledi. M.B. kendisinin de video çekimi yapabileceğini belirterek, E.E. ile 700 Lira’ya anlaştı.
MARKETE GİRİNCE KAÇTILAR
Ertesi gün saat 13.00 sırlarında yanında bir başka kişiyle E.E.’nin evine gelen M.B.; 1 adet kamera, 4 adet lens kamera, 1 adet tripot, 2 adet ışık ayağı ve 1 adet lens çantasını aldı. E.E.’yi de malzemelerle birlikte otomobillerine alan M.B. yola koyuldu. Menderes Caddesi üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna geldiklerinde E.E. markete gitmek için araçtan indi. Bunu fırsat bilen M.B. ve yanındaki şahıs arabayı hareket ettirip, benzin istasyonundan uzaklaştı. Marketten çıktığında aracın gittiğini gören E.E., durumu polise bildirdi.
SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI
İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapılan teknik çalışmalar neticesinde hırsızlık olayını 45 plaka sayılı araç ile gerçekleştirildiğini tespit etti. Ekipler, aracı Konak ilçesi 1483 Sokak üzerinde operasyonla durdurulan araçtaki M.B. gözaltına alındı. Yapılan incelemede M.B.’nin sahte isim kullandığı ve asıl kimliğinin K.B.(41) olduğu anlaşıldı. Şahsın yapılan üst aramasında kendi fotoğrafının bulunduğu M.B. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ele geçirildi.
AYNI YÖNTEMLE BAŞKASINI DA SOYMUŞ
K.B., polis sorgusunda suçunu itiraf ederek, çalınan malzemelerin tamamını 1487 Sokak üzerinde günlük kiraladığı evde, başka bir kişiden aynı yöntemle çaldığı 1 adet kamera, 1 adet fotoğraf makinesi ve 3 adet lens kamerayı aracının bagajında sakladığını söyledi. Ayrıca olayları E.Y.(22) ve Ö.A.(29) ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etti. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yapılan operasyonla E.Y. ve Ö.A. isimli şahısları da yakaladı. Ele geçirilen malzemeler müştekilere teslim edildi. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedilen şüphelilerden E.Y. ve Ö.A. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemeden serbest bırakılırken K.B. ise tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.