Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her “yolu” deneyen sigara kaçakçıları gümrük ekiplerine yakalandı

Gümrük Muhafaza ekipleri Anadolu Otoyolunda yaptıkları operasyonda bir kamyonette 10 bin paketin üzerinde kaçak sigara ele geçirdi.Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı üzerinden elde edilen ihbarı değerlendiren Bakanlık, Kocaeli güzergahı...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük Muhafaza ekipleri Anadolu Otoyolunda yaptıkları operasyonda bir kamyonette 10 bin paketin üzerinde kaçak sigara ele geçirdi.
Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı üzerinden elde edilen ihbarı değerlendiren Bakanlık, Kocaeli güzergahı kullanılarak İstanbul’a kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda aracın Anadolu Otoyolunda Sakarya-İstanbul istikametinde seyir halinde olduğu tespit edildi. Savcılık kararı kapsamında izlemeye alınan araç adım adım takip edildi.
Söz konusu araç bir süre sonra Kocaeli girişinde bekleyen bir başka gümrük muhafaza ekibi tarafından durduruldu. Belge kontrolünden sonra gerekli aramalar yapılmak limana getirildi. Çay tütün dedektör köpeği marifetiyle yapılan aramada köpeğin tepki vermesi üzerine araç mobil x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan tarama sonucunda yükün içinde belirgin şekilde yoğunluk tespit edildi. Yoğunluk tespit edilen yükün enteresan bir şekilde yaylı yatak olduğu anlaşıldı. Fakat kaçakçıların yöntemi çok geçmeden anlaşıldı. Açılan yatakların içinden karton karton sigara çıktı. Yayların arasına gizlenmiş sigaraların üzerinde TAPDK Bandrolü veya Türkçe uyarı ibareleri bulunmuyordu.
Değişik markalarda olmak üzere yatakların içinden binlerce sigara çıkarıldı. Kaçak sigaralara ve kaçak eşyanın naklinde kullanılan araca el konuldu. Kaçakçılık olayı ile ilgili olarak araç sürücüsü S.K. ile araçta yolcu olarak bulunan M.A. isimli şahıslar hakkında Kocaeli Cumhuriyet Baş-savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, ekonomimize büyük zararlar veren her türlü kaçakçılıkla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü, vatandaşlarımızın ise ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunabilecekleri belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.