Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’lilere Antalya’da polis müdahalesi

HDP’ye yönelik başlatılan terör operasyonunda Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’ye yönelik başlatılan terör operasyonunda Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 12 milletvekilinin gözaltına alınmasını Antalya’da protesto eden yaklaşık 100 kişilik gruba, polis müdahale etti.
Öğle saatlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Tahılpazarı Mahallesi’nde bulunan il binası önünde basın açıklaması yapmak için toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yürüyüşe geçmek isteyince polis tarafından uyarıldı. Basın açıklaması için geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede polisin ikazlarını dinlemeyen gruba müdahale edildi. Yaşanan arbedede aralarında il başkanı İhsan Nergiz’in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. TOMA’dan sıkılan suyla grup dağıtıldı, bazı partililer il binasına girdiler. Çevik Kuvvet polisinin biber gazlı müdahalesinin ardından grup dağıldı. Grubun tekrar toplanması ihtimaline karşı polisin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.