Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Ve DBP Yöneticilerinin Gözaltına Alınması

Hakkari’de gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 8 HDP’liden biri tutuklandı.Hakkari’de dün gözaltına alınan ve aralarında HDP İl Eş Başkanı Metin Besi’nin de olduğu 8 kişiden HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Asım Özcan emniyetteki...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’de gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 8 HDP’liden biri tutuklandı.
Hakkari’de dün gözaltına alınan ve aralarında HDP İl Eş Başkanı Metin Besi’nin de olduğu 8 kişiden HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Asım Özcan emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Besi ve beraberindeki 7 kişi ise, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen İl Eş Başkanı Metin Besi, DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Gökhan Ceyhan ile HDP yöneticisi Rıfat Akay ile Zafer Kaya, Egit Kurt ve Murat Kurt serbest bırakıldı.
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP yöneticisi Rahmi Kurt ise, ‘örgüt üyeliği’ gerekçesi ile tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevine gönderildi.
Adliye çıkışı açıklamalarda bulunan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, “Biz altı arkadaşımızla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldık. Bu uygulamalar insani ve demokratik değil” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.