Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 388’inci gününde

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ 388'İNCİ GÜNÜNE GİRDİ.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2020 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2020 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 388’inci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 388’inci gününe girdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 3 Eylül 2019’dan beri oturma eylemi yapan ailelerin nöbeti, 388’inci gününde de devam ediyor. Diyarbakır’da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş, 2019 yılı Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs’ta ortadan kaybolan oğlu Yusuf’un (16) HDP’liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemine devam ediyor.

“Desinler, senin oğlun buradan gitmemiş, ben burayı terk ederim”

Acılı baba Celil Begdaş, resmiyette 388 gündür burada olduklarını ama kendisinin 16 aydır HDP’nin kapısından hiç ayrılmadığı söyledi. Kapıdan ayrılmadıklarını, buradaki ailelerin hepsinin çocuklarını istediklerini belirten Begdaş, “Hepsi perişan. Hiçbir tane milletvekili çıkıp bir şey demiyor, hepsi içerideler sesim onlara gidiyor. Yalnız benim oğlum buradan gitti. Dava açtım onlara mahkemede de belli oldu, benim oğlum buradan gitti. Oğlumun montu burada çıktı, oğlumun kimliği de içinde çıktı. Bütün çocuklar buradan gitmiş. Ben buradan bir Kürt olarak onlara sesleniyorum. Çıksın desinler, senin oğlun buradan gitmemiş. Ben burayı terk ederim. Kim bu çocuklara sebep olmuşsa Allah onun evini yıksın” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.