Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı

Terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında başlatılan terör soruşturması çerçevesinde gece saatlerinde...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında başlatılan terör soruşturması çerçevesinde gece saatlerinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutuklanmasına karar verdi.
6-8 Ekim Kobani olaylarından suçlanan Demirtaş hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" suçlamaları bulunuyor. Eş Başkan Yüksekdağ hakkında hazırlanan fezlekelerde ise "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek" suçlamaları yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.