Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Hazro’ Davasında Tutuklu Sanıklara 20 Yıl Hapis

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne bağlı Çitlibahçe Köyü’nde 2013 yılı Ağustos ayında ’Uğurlayan’ ile ’Tekin’ aileleri arasında, 2 gencin PKK’ya katılması yüzünden çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmayla...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Hazro’ Davasında Tutuklu Sanıklara 20 Yıl Hapis
Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne bağlı Çitlibahçe Köyü’nde 2013 yılı Ağustos ayında ’Uğurlayan’ ile ’Tekin’ aileleri arasında, 2 gencin PKK’ya katılması yüzünden çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmayla ilgili davada tutuklu sanıklar Heybet ve Fesih Uğurlayan’a 20 yıl hapis cezası verildi.
Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne bağlı Çitlibahçe Köyü’nde, ’Tekin’ ile ’Uğurlayan’ aileleri arasında, 17 yaşındaki Ramazan Salim ve Osman Tekin’in PKK’ya katılması nedeniyle 17 Ağustos 2013 tarihinde silahlı kavga çıktı. Kavgada Uğurlayan ailesinden Mehmet Salim Uğurlayan, Bedriye Uğurlayan, Aysel Uğurlayan ve Remziye Daşlık ölürken, Şeyan, Behçet, Heybet ve Sümbül Uğurlayan yaralandı. ’Tekin’ ailesinden ise Şevin, Şadiye, Abdullah ve Muhammet Tekin ölürken, Remziye ve Rojhat Tekin yaralandı. Olay sonrasında soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 8’i tutuklu 14 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Ancak dava güvenlik gerekçesiyle Sivas 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındı.
İlk duruşmada 4, ikinci duruşmasında ise 1 sanığın tahliye edildiği davanın 8’inci duruşması bugün yapıldı. Duruşma nedeniyle polis adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemleri aldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Heybet ve Fesih Uğurlayan katıldı. İddianamenin okunması ardından 2.5 yıldır cezaevinde bulunan Heybet ve Fesih Uğurlayan önceki savunmalarını tekrar ederek tahliyelerini istedi. Olayla ilgili tutuksuz yargılanan ancak başka bir suç nedeniyle Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde bulunan İzzet Tekin ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanarak ifade verdi.
Mahkeme heyeti savunmaların ardından kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi. Duruşmaya verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Fesih ve Heybet Uğurlayan’a Abdullah ve Muhammed Tekin’i öldürme suçlarından 2 kez ayrı müebbet hapis cezası ile cezalandırmasına ve eylemin ağır haksız tahrik altında gerçekleştirdiği kabul olunarak her iki sanık hakkında 2’şer kez 10’ar yıl olmak üzere 20’şer yıl hapis cezası verdi. İki sanığın Şevin ve Şadiye Tekin’i öldürmekten, Remziye Tekin’i ise öldürmeye teşebbüsten beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan sanıklar Behçet, Ferzende, Gani ve Veysi Uğurlayan’ın da beraatine karar verdi.
Haklarında yakalama kararı bulunan Erdal, Hasan, Hasıl, Mehmet Şirin, Cevzet, Yahya Tekin’in dosyalarının ayrılmasına karar verildi. Sanıklar İzzet, Feyzi, Mehmet ve Ömer Tekin’in haklarındaki davanın başka bir esas numarasına kayıt yapılarak bu sanıklar yönündeki davanın ayrılmasına karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.