Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayali ihracatla vergi iadesi vurgunu planlayan firmaya operasyon

İzmir’de, atık niteliğindeki kristal baskı ürünleriyle hayali ihracat yaparak yaklaşık 1 milyon lira vergi iadesi almayı planladığı iddia edilen bir firmanın mallarına el konuldu. 2 ay önce kurulan firma ile ilgili 6 kişi hakkında da suç...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, atık niteliğindeki kristal baskı ürünleriyle hayali ihracat yaparak yaklaşık 1 milyon lira vergi iadesi almayı planladığı iddia edilen bir firmanın mallarına el konuldu. 2 ay önce kurulan firma ile ilgili 6 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmada, 2 ay önce kurulan bir firmanın yüklü miktarda ihracat yapmaya başladığını belirledi. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri takibe aldığı firmanın, tekstil sektöründe kullanılan ’kristal taş baskı’ cinsi eşyaları Bulgaristan’daki lastik ve inşaat malzemesi firmalarına göndermeye çalıştığını belirledi. Ekipler, firmaya yönelik operasyon düzenlendi. İhracatı yapılan ’kristal taş baskı’ cinsi eşyaların piyasa değerinin birim fiyatının 45 kuruş, firmanın beyannamesinde ise 4 buçuk lira gösterildiği belirledi. Araştırmayı derinleştiren ekipler ayrıca, ihracatı yapılan ürünleri baskıya uygun olmadığını ve atık niteliği taşıdığını belirledi. Çok kısa bir süre önce kurulan firmanın 5 milyon 500 bin liralık hayali ihracat yaparak 1 milyon lira haksız vergi iadesi almayı planladığını saptanırken, şirketin mallarına el konuldu. Operasyon kapsamında 6 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.