Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da göçmen kaçakçılığı

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; ülkeye illegal yollardan girdikleri anlaşılan Suriye uyruklu 51 göçmen yakalandı.Alınan bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da göçmen kaçakçılığı

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; ülkeye illegal yollardan girdikleri anlaşılan Suriye uyruklu 51 göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Antakya ilçesi Saraykent Mahallesi’nde bir ikamete kapalı kasa kamyonetten Suriye uyruklu şahısların indirildiği bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Yapılan incelemede 29 Suriyelinin Türkiye’ye yasa dışı yollarla girdiği belirlendi. Suriyeliler yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Hatay Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla Suriyeli H.İ., A.S., Y.Ş. ve A.S. ile Türk vatandaşı Ş.U., M.K. ve Y.Ç. gözaltına alındı.

Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilerin göçmen şahısların arasına karışmak suretiyle kendilerini gizlemeye çalıştıkları, göçmenlerin yakalanması durumunda kendilerinin ve kaçakçılık faaliyetini gerçekleştiren diğer şahısların kimliklerinin tespit edilmesini önlemek amacıyla göçmenlerin doğru ifade vermelerini engelledikleri ve tehdit ettikleri öne sürüldü.

Ekiplerin yine aynı mahalledeki bir başka ikamette yaptıkları operasyonda ise Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen 22 Suriyeli yakalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.