Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Valiliğinden “Patlama” Açıklaması

Hatay Valiliği, İskenderun ilçesinde AK Parti binası önündeki patlama sesinin, çöp konteynerine bırakılan “karpit” maddesinin su ile temasından kaynaklandığının düşünüldüğünü bildirdi.Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2015 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Valiliği, İskenderun ilçesinde AK Parti binası önündeki patlama sesinin, çöp konteynerine bırakılan “karpit” maddesinin su ile temasından kaynaklandığının düşünüldüğünü bildirdi.
Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada patlamada çıkan sesin havai fişek patlamasına benzer bir ses olduğu belirtilirken, patlamanın çöp konteynerlerine bırakılan “karpit” maddesinin su ile teması neticesinde oluştuğunun düşünüldüğü belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bazı basın yayın organlarında ilimiz İskenderun ilçesi AK Parti binası önünde bir patlama yaşandığı yönünde haberler yapılmıştır. Gazetelerin internet yayınlarında iddia edildiği gibi kamu düzenini bozucu bir patlama hadisesi yaşanmamıştır. Konu ile ilgili yapılan ön araştırma neticesinde aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.
1. Söz konusu olay 22 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 18.40 sıralarında İskenderun İlçesi Ulu Cami Caddesi üzerinde bulunan çöp konteynerlerinin çöp arabasına boşaltılması sırasında meydana gelmiştir.
2. Çöp konteynerlerinin boşaltıldığı sırada ortaya çıkan duman ve havai fişek patlamasına benzer sesin, çöp konteynerine bırakılan “Karpit” maddesinin su ile teması neticesinde oluştuğu düşünülmektedir.
3. Söz konusu duman ve sesin kesin nedeni, yapılacak laboratuvar incelemesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.