Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasta Yakınının Doktorun Kolunu Kırdığı İddiası

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir hasta yakınının doktorun kolunu kırdığı iddia edildi.İddiaya göre, hastanede L.A. isimli bir hasta yakını normal gebelik takipleri sırasında 4 aylık bebeğin anne karnında öldüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir hasta yakınının doktorun kolunu kırdığı iddia edildi.
İddiaya göre, hastanede L.A. isimli bir hasta yakını normal gebelik takipleri sırasında 4 aylık bebeğin anne karnında öldüğünü duyunca Dr. Atilla Özkara’ya saldırdı. Doktorun çekilen MR sonucu kolunda kırık tespit edilirken 3 hafta iş görmezlik raporu verildi.
Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Özdemir, bu müessif olayı şiddetle kınadığını ve olayı gerçekleştirenlerin yargılanması için tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve olayı takip edeceklerini söyledi.
Prof. Özdemir saldırıya uğrayan doktoru Mayıs ayında kadın-doğum uzmanı yaptıklarını, meslektaşının çiçeği burnunda yeni bir uzman olduğunu ve atama beklediğini, eğitimi süresince en insancıl hekimlerden biri olması nedeniyle saldırının içini daha da acıttığını ve bu hekimleri darp edilsinler diye yetiştirmediklerini ifade etti.
Gebelik kayıplarının en büyük sebebinin kromozomal bir bozukluk ya da sakatlık nedeniyle olabileceğine, hatta altta yatan hiç bir sebep bulunamayabileceğine de dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bu tür ölümlere hiçbir hekim engel olamaz. Gebeliğin seyri konusunda kimse garanti veremez. Hekime yapılan saldırıların artık günümüzde en ilkel şekilde meydana geliyor. Ne yazık ki saldırılar kanıksanır hale geldi. Hekimlik mesleğini icra ederken çekinir hale geldik ve yetkililerden bir kez daha ivedilikle radikal girişimler bekliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.