Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hakkımda suç duyurusu yok" diyen Toros’a, albaydan belgeli yanıt

FETÖ yöneticisi olmakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Tarık Toros’un, hakkında hiçbir suç duyurusu olmadığı ve kaçmadığı açıklamasına; Askeri Casusluk davasının iki numaralı sanığı olarak yargılanarak beraat...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ yöneticisi olmakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Tarık Toros’un, hakkında hiçbir suç duyurusu olmadığı ve kaçmadığı açıklamasına; Askeri Casusluk davasının iki numaralı sanığı olarak yargılanarak beraat eden Emekli Kurmay Albay Coşkun Başbuğ’dan belgeli yanıt geldi. Toros’un, "Benim yurt dışına çıkış tarihim 10 Mart 2016. O tarihte hakkımda yürüyen hiçbir soruşturma yoktu" sözlerinden sonra konuşan casusluk sanıklarından Başbuğ, "Al sana belge al sana delil. Suç duyurusu 9 Mart, kaçış 10 Mart" dedi.
Kamuoyunda "Askeri casusluk" olarak bilinen "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davası kapsamında 2,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden kumpas mağdurlarından Coşkun Başbuğ, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) medya ayağına yönelik 9 Mart 2016 tarihinde suç duyurusunda bulunduğunu ve Tarık Toros’un bunu duyarak yurt dışına pijama atlet kaçtığını söyledi. Sosyal medya hesabı Twitter’dan 10 Mart 2016’da Türkiye’den çıktığını, o dönem hakkında hiçbir soruşturma olmadığını ve dolayısıyla kaçmadığını belirten Tarık Toros’un, 9 Mart 2016’da hakkında verilen suç duyurusunun ortaya çıkması dikkat çekti.
“Duyurudan hemen sonra pijama, atlet, eşofman yurt dışına kaçtı”
Gülen Hareketi’ne yakınlığıyla bilinen ve hakkında gözaltı kararı bulunan Bugün TV eski Genel Yayın Yönetmeni alınan Tarık Toros’un öncelki gün yaptığı ‘Kaçmadım’ açıklamalarına tepki gösteren Albay Coşkun Başbuğ, “Bu örgütün harbiye imamı, haber kuryesi gazeteci kılığına girmiş Tarık Toros, yakın dönemde kendisi ile ilgili suçlamalara yönelik twitter hesabından açıklamalar gönderdi. Kendisi ‘Ben 10 Mart 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı’ndan resmi yollardan çıkış yaptım. Kaçtığım yalan, hakkımda yürütülen herhangi bir soruşturma yok ki neden kaçayım” diyor. Halbuki ben bu örgütün medya ayağına yönelik Akın İpek, Nazlı Ilıcak ve Tarık Toros gibi isimlere yönelik suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusunda şunu ifade ettim; ‘Bu kişiler yurt dışına çıkacak tedbir alın’ dedim. Benim bu duyuruyu verdiğim tarih, 9 mart 2016. Tarık Toros’un yurt dışına çıkış tarihi kendi de ifade ediyor, 10 Mart 2016. Yani duyurudan hemen sonra diğer yandaşların yaptığı gibi pijama, atlet, eşofman arkasında bile bakmadan yurtdışına kaçtı” dedi.
Buna rağmen Tarık Toros’un milyonlara yalan söylediğini ve normal yollarla Türkiye’den çıkış yaptığını belirten Albay Başbuğ, “Kaçtı, yalan söylüyor. Velev ki ben hatalıyım veya yanlış biliyoruz. Hakkında onlarca suçlama var, madem doğrusun, sütten çıkmış ak kaşıksın, dön ve yargı önünde bu hakkındaki suçlamaların hesabını ver, aklan. Bizler öyle yaptık. Bizler sizlerin o yalan dolu iddialarına karşı dünyanın dört bir yanında bütün arkadaşlar koşa koşa geldik. Hesap verdik, aklandık. Çünkü suçsuzuz ve kendimize güveniyoruz” diye konuştu.
Coşkun Başbuğ, Toros ve beraberindekilerin yaptıkları hataların ve ihanetin kendilerini ipe götüreceğinin farkında oldukları için dönmeyeceklerini belirterek, teslim olmayacaklarını dile getirdi.
Her ne olursa olsun önünde sonunda bu kişilerin hesap vereceklerini ifade eden Albay Başbuğ, şunları söyledi:
“Bugün en azılı katil, haydut, en yavuz hırsız gün geliyor yaptığı suçu itiraf ediyor. Bu da bir duruş, bu da bir omurga. Hatalısın, gel hesabını ver. Twitterda ‘belgeyle konuşmak lazım, delil lazım’ diyor. Al sana belge al sana delil. Suç duyurusu 9 Mart, kaçış 10 Mart. Ben 2,5 yıl cezaevinde kaldım. Son nefesime kadar bu davanın takipçisiyim. FETÖ denen örgüt son nefesini verene kadar, bu hesap kapanana kadar millet ve devlet adına mücadelem sürecek.”
Hakkında yakalama kararı çıkması ile yurt dışına kaçtığı yönündeki haberlere karşılık Tarık Toros sosyal medya hesabı Twitter’dan şu twitleri paylaştı:
"Çarşaf çarşaf haberler..Bir senaryo yazmışlar, hazır yurt dışına yerleştim diye tüm boşluklara adımı yazıyorlar. Benim yurt dışına çıkış tarihim 10 Mart 2016. Yani tam dört ay önce. O tarihte hakkımda yürüyen hiçbir soruşturma yoktu. Atatürk Havalimanı pasaport polisinden geçmişim. Emniyet elinizde, kamera kayıtları orada. Açın bakın, işinizi size ben mi öğreteceğim."
TSK içindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında aralarında doktor, öğretmen, öğretim üyesi, gazeteci ve kamu görevlilerinin bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, gözaltı kararı çıkartılanlardan 8 kişi yakalanırken, 14’ünün operasyonu önceden haber alarak kaçtığı tespit edilmişti. Soruşturma dosyasına göre gazeteci Tarık Toros’un da örgüt yöneticisi konumunda olduğu öne sürülmüş ve yurt dışına kaçması ile hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.